U odnosu na proteklih sedam dana brojke su se prepolovile

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE KZŽ: Aktivno je 136 korona slučajeva, u zdravstvu pozitivno njih troje

Objavljeno: 03.06.2022. zagorjeinternational

Na području Krapinsko – zagorske županije evidentirano je osam novih osoba pozitivnih na koronavirus, među kojima su dvije testirane PCR testom i šest brzim antigenskim testom, dok su se oporavile dvije osobe. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko – zagorske županije iznosi 136.

Gleda si se sedmodnevna incidencija, broj novooboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 41, dok je prije tjedan dana bio 84.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nema pozitivnih osoba na SARS CoV-2.  Dnevni prosjek hospitaliziranih COVID pozitivnih osoba u bolnicama na području Zagorja u prošlom je tjednu iznosio tri, dok ih je prije tjedan dana prosječno bilo šest.

U zdravstvenim ustanovama Krapinsko – zagorske županije trenutno su tri pozitivna djelatnika, od kojih su dva zdravstvena djelatnika. Prošli je tjedan bilo pet pozitivnih djelatnika, od kojih tri zdravstvena. U ustanovama pružatelja socijalne usluge smještaja ni ovaj tjedan nema pozitivnih ni korisnika ni djelatnika.

U školama na području Krapinsko -zagorske županije također nema evidentiranih pozitivnih ni učenika ni djelatnika.

Valja istaknuti kako u Zagorju trenutno borave 153 raseljene osobe iz Ukrajine koje su smještene u privatnim smještajima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba