Legendarni književnik i filmski scenarist u dvorišću pri Polanoviću

IVO BALENOVIĆ sutra stiže u Zabok

Objavljeno: 01.06.2022. zagorjeinternational

Ovog četvrtka u dvorište pored Polanovića u sklopu kulturnog programa ˝Proljeće u Zaboku˝ dolazi književnik i filmski scenarist Ivo Balenović. Autor će u razgovoru s voditeljem književnih tribina Tinom Krznarom predstaviti najnoviji roman ˝Podmetači leševa˝.

Najnoviji roman ˝Podmetači leševa˝ je krimić u kojem autor progovara o korupciji unutar zdravstvenog sustava te o istim pojavama unutar ostalih sustava bitnih za prosperitet društva poput obrazovnog i pravosudnog. O kriminalu unutar zdravstvenih ustanova progovorio je i ranije u romanu ˝Ljudožder vegetarijanac˝ koji je napisao pod pseudonimom Alen Bović. Prema tom je romanu redatelj Branko Schmidt režirao istoimeni film s Reneom Bitorajcem u glavnoj ulozi. Schmidt je snimio film i prema predlošku romana ˝Metastaze˝ u kojem Bović (Balenović) piše o likovima s društvene margine poput bivšeg branitelja i BBB-a Krpe. Balenović je uz navedene romane napisao i ˝2084: Kuća Velikog Jada˝ u kojem parodira suvremeno društvo koje bulji u televizijske ekrane te trči za materijalnim te djelo ˝Vladimir se vraća kući˝. Uz književnu djelatnost, Balenović je kao koscenarist sudjelovao na filmovima ˝ZG80˝, ˝Agape˝, ˝Divljaci˝ te kao scenarist na crtanom filmu ˝Medo Trapavko˝. 

Program je potpomognut sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura Nova i Krapinsko – zagorske županije, a ulaz na događaj koji počinje u 19 sati je besplatan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba