Za ljepotu kože

Evo u kojem položaju trebate spavati da izbjegnete stvaranje bora

Objavljeno: 22.05.2022. zagorjeinternational

Način na koji spavate – na trbuhu, leđima ili na boku, mogao bi biti neprijatelj vašoj ljepoti, piše Bestlifeonline, a prenosi Poslovni.hr.

-Najčešći tip bora su dinamičke bore koje nastaju zbog opetovanih kontrakcija mišića, kada se koža iznad njih urezuje, dok bore u snu stvaraju se zbog ‘ponavljajućeg istezanja i izobličenja kože’ koje dolazi kad zaronite glavom u vaš jastuk – rekla je suosnivačica Modern Rituala i predsjednica Central Dermatologije Beth Goldstein, dodavši:

-Smatra se da su bore zbog spavanja na trbuhu posljedica stalnog stresa na koži. Kada ste mladi i imate sjajan kolagen i potporne elemente kože, oni se povlače ubrzo nakon buđenja, ali s vremenom, trajno istezanje doista može dovesti do bora – kazala je, dodavši da i spavanje na boku također može dovesti do bora, kao i do gubitka volumena na strani lica na kojoj spavate.

Najbolji način da izbjegnete bore, jer se koža na vašem licu neće trljati o jastuk, je spavanje na leđima, no ako vam nije udobno spavati u ovom položaju, ono će dovesti do lošeg sna, pa Goldstein ističe da je važnije kvalitetno spavati nego izbjegavati bore.

Iako je spavanje na leđima najbolji način za izbjegavanje bora, rekla je da to može pogoršati refluks, apneju i hrkanje, što također može otežati dobar san.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba