Odjeci sinoćnjih žestokih nereda na autocesti A1

Nekoliko stotina torcidaša napala policajce, 10 ih je ozlijeđeno, oni odbijali napade pucnjavom, dvije osobe propucane – najavljena izvanredna pressica

Objavljeno: 22.05.2022. zagorjeinternational

Kako je danas izvijestila Policijska uprava zagrebačka, sinoć oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK “Hajduk“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta “Desinec“ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Kako su naveli iz PU zagrebačke, policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje. Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti. Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sinoćnjih događanja, za danas u 14 sati, u službenim prostorijama PU zagrebačke, najavljena je izvanredna press konferencija na temu postupanja policije tijekom organizirane preprate gostujućih navijača.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba