Grad Varaždin osigurao 25.000 kuna za obnovu prostorija prenoćišta za beskućnike

“Naši sugrađani koji su ostali bez svega uvijek mogu potražiti pomoć i topli krevet u varaždinskom prenoćištu”

Objavljeno: 19.05.2022. zagorjeinternational

Grad Varaždin je rebalansom proračuna osigurao financijska sredstva za poboljšanje prostornih uvjeta za smještaj beskućnika. Odobrenjem kapitalne donacije u iznosu 25.000 kuna Udruzi “Novi put“ Varaždin koja upravlja Prenoćištem za beskućnike Varaždin, sanirani su kupaonica i toalet, zamijenjeni podovi i sanitarije te elektroinstalacije u varaždinskom prenoćištu.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković naglasio je kako će Grad uvijek izaći u susret onima kojima je pomoć najpotrebnija. 

– Naši sugrađani koji su ostali bez svega uvijek mogu potražiti pomoć i topli krevet u varaždinskom prenoćištu. Na nama nije da osuđujemo već da pomognemo koliko možemo jer nitko se nikad ne bi želio naći u takvoj situaciji da nema niti krov nad glavom. U prostorije u kojima borave potrebno je uložiti, ali godinama su bili drugačiji prioriteti i nije bilo sluha za njih. Drago mi je što smo im za početak uspjeli obnoviti kupaonicu i toalet da im pružimo dostojanstvene higijenske uvjete – rekao je Marković.

Udruga “Novi put“ Gradu je zahvalila za donaciju, a ujedno i tvrtki Marlex d.o.o., koja je donirala novi prozor i osigurala besplatnu demontažu i montažu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter