Iz policijske bilježnice izdvajamo:

Muškarac 82-godišnjaku nudio posuđe i noževe, a onda mu nonšalantno ukrao desetke tisuće kuna iz novčanika

Objavljeno: 18.05.2022. zagorjeinternational

Kako je u svom priopćenju izvijestila Policijska uprava krapinsko – zagorska, evidentirana su tri kaznena djela krađe i jedno kazneno djelo računalne prijevare.

Naime, u razdoblju od 1. do 17. travnja ove godine, nepoznati počinitelj srušio je i otuđio stablo iz šume u Selnici, u vlasništvu 49-godišnjeg hrvatskog državljanina, počinivši mu štetu od više stotina kuna.

Jučer je pak, u prijepodnevnim satima, nepoznati počinitelj ušao u nezaključanu obiteljsku kuću u Cebovcu, u vlasništvu 83-godišnje hrvatske državljanke te otuđio novčani iznos od nekoliko tisuća kuna dok je u Donjoj Šemnici nepoznata muška osoba ušla u obiteljsku kuću i 82-godišnjem hrvatskom državljaninu nudila posuđe i noževe, iskoristila njegovu nepažnju i otuđila novčanik u kojem se nalazilo nekoliko desetaka tisuća kuna.

Treći zabilježen slučaj prijavljen je jučer od strane 48-godišnje hrvatske državljanke. Ispričala je kako ju je početkom veljače 2022. godine nazvala nepoznata muška osoba i predstavila kao djelatnik tele operatera i ponudio joj poboljšanje internet veze te je zatražio do mu pročita kod koji joj je poslan porukom. Nakon toga, u nekoliko navrata s njenog telekomunikacijskog računa naplaćena je kupovina nekoliko bonova u ukupnom iznosu od više stotina kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba