U tijeku radovi na priključenju korisnika

Završila 4,85 milijuna kuna vrijedna izgradnja cjevovoda Žolekov breg

Objavljeno: 07.05.2022. zagorjeinternational

Završena je izgradnja cjevovoda koja se odvijala u sedam faza na vodoopskrbnom podsustavu-cjevovodi visoke zone Žolekov Breg. Prvi radovi na priključenju započeli su 26. travnja, a trebali bi završiti do 20. lipnja ove godine.

Radovi vrijedni 4,85 milijuna kuna, započeli su u rujnu 2020. godine, a prvim danom travnja dobivena je uporabna dozvola. Investicija je osigurana sredstvima iz mjere 7.2.1 ”Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014 – 2020, te sredstvima jedinica lokalne samouprave (Grada Pregrade, Općina Desinić i Hum na Sutli) i VIOP-a.

Završetkom projekta, pitkom vodom opskrbit će se 75 novih kućanstava tromeđe grada Pregrade te općina Desinić i Hum na Sutli koja obuhvaća naselja Vinagoru-Malu Goru, Druškovec Goru, Brezno Goru i Desinić Goru. Do sada je, za spomenuto vodoopskrbno područje priključeno 45 ugovora, pri čemu 30 ugovora Grada Pregrade, deset Općine Desinić te pet Općine Hum na Sutli.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba