U Vodicama održano Državno natjecanje iz informatike

JOŠ SJAJNIH REZULTATA ZAGORSKIH UČENIKA: Blaž Stužić drugi, Patrik Kos treći, Klara Ferišak, Karlo Ovčarić i Luka Cerovečki sedmi

Objavljeno: 06.05.2022. zagorjeinternational

U Vodicama se od 3. do 6. svibnja održavalo Državno natjecanje iz informatike na kojem su sudjelovali i učenici iz OŠ Augusta Cesarca, Krapina. 

U kategoriji ‘Digitalne kompetencije’ sudjelovao je Karlo Ovčarić i osvojio sedmo mjesto, a mentor mu je bio Miljenko Ilić. U istoj kategoriji natjecao se Luka Cerovečki iz OŠ Side Košutić Radoboj te podijelio sedmo mjesto sa svojim kolegom, a mentorica učeniku je bila Ivanka Švaljek. 

Digitalne kompetencije su neophodne za kvalitetnu primjenu tehnologije pri obavljanju svakodnevnih obveza i predstavljaju puno više od mogućnosti korištenja najnovijeg uređaja ili softvera.

U kategoriji Osnove informatike sudjelovalo je dvoje učenika iz Srednje škole Zlatar. Blaž Stužić osvojio je drugo mjesto, a Klara Ferišak sedmo. Mentorica učenicima bila je Vesna Pisačić. 

U kategoriji ‘Razvoj softvera’ Patrik Kos je prezentirao aplikaciju “Glidair” koja se koristi za praćenje rezultata natjecanja iz paraglajdinga. Patrik je izradio mobilnu, web i desktop aplikaciju koja omogućuje upis natjecanja, upis natjecatelja, prikaz rezultata te uvoz i izvoz podataka. Osvojio je treće mjesto, a mentor mu je bio Stjepan Šalković.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba