Financirano sredstvima Fonda solidarnosti EU

Vatrogascima DVD-a Pregrada stigla 194.263 kune vrijedna oprema

Objavljeno: 03.05.2022. zagorjeinternational

Vatrogascima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pregrada ovih je dana stigla oprema u vrijednosti od 194.263 kuna, financirana iz Fonda solidarnosti EU , čime je uspješno privedena kraju Operaciju “DVD PREGRADA 2021 – Izvanredna nabava nove opreme za potrebe službe spašavanja zbog zamjene uništene, oštećene ili rashodovane opreme“.

DVD Pregrada je 11. veljače ove godine potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

-Nakon potresa, članovi su odrađivali brojne intervencije poput skidanja dimnjaka i građevinskog materijala, sanacije i pokrivanja krovišta te se sakupljala humanitarna pomoć. Prilikom intervencija i utovara i istovara građevinskog materijala za stradale u potresu jedan dio vatrogasne opreme je oštećen i uništen. Sve navedeno rezultiralo je neophodnu nabavnu nove opreme za daljnji rad društva zbog istrošenosti, oštećenja i neupotrebljivosti postojeće opreme. Zaprimljena oprema od izuzetnog je značaja za budući operativni rad DVD-a Pregrada koje je jedno od najaktivnijih društava na području grada sa 40-ak operativnih članova što je gotovo polovica od ukupnog broja članova društva – kazali su iz Grada Pregrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba