“STUB-KULTURA“ u travnju:

Završetak radionica i otvorenje izložbe Radionice vinorel tehnike slikanja

Objavljeno: 03.05.2022. zagorjeinternational

I u travnju su u Društvenom centru projekta Stub-kultura, koji provodi Udruga Kajkaviana od svibnja 2020. do svibnja 2022. godine, održane zanimljive radionice i izložba. Na radionici Glazbena slušaonica, koju vodi Željko Popović, upoznali smo glazbu poznatih domaćih i svjetskih glazbenika, uživo i putem Zoom aplikacije. Za najmlađe su održane kreativne radionice za djecu i osobe s invaliditetom, a polaznice Čitateljskog kluba ovaj su mjesec podijelile mišljenja o knjizi “Zadnja ruka” Renata Baretića. Održane su zadnje radionice vinorel tehnike slikanja i interpretacije lokalne baštine. Naučeno su ovoga puta primjenili polaznici te je Danica Pelko predstavila mecenu umjetnosti i književnosti iz Donje Stubice, Ivana Zniku, a Eva Hursa je interpretirala svakodnevni život oroslavskog plemstva u prošlosti.  

Na kraju mjeseca otvorena je izložba radova polaznika Radionice vinorel tehnike slikanja koju su vodili Ivica Kiš i Željko Zima te je u Stubičkim Toplicama održana javna prezentacija Radionice interpretacije lokalne baštine. Voditeljica radionice, Vlasta Horvatić-Gmaz, odvela je polaznike radionice u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju gdje i danas funkcionira obnovljena Maksimilijanova, a zatim je Nada Premrl, povela polaznike povijesno-poučnim stazama Kapelščak i Kamenjak te ih upoznala s njihovom kulturnom i prirodnom baštinom.

Idući mjesec održat će se u prostoru Društvenog centra javne prezentacije radionica, 11. svibnja Radionice interpretacije lokalne baštine i Ljudskih priča, 13. svibnja Čitateljskog kluba i Glazbene slušaonice, a 16. svibnja Kreativne radionice za djecu/OSI. U petak, 20. svibnja održat će se festival s radionicama, izložbama i predstavom za sve zainteresirane.

Za više informacija i prijave javite se telefonom na broj 049/286 – 463, e-mailom na adresu: [email protected], ili porukom u inbox Facebook stranice “Stub-kultura”. 

Projekt provodi Udruga Kajkaviana iz Donje Stubice zajedno s partnerima – Gradom Donja Stubica te udrugama “Profesor Baltazar” i Multimedijalnim centrom Stub-klub.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Kajkaviane.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba