PUT OD VRHA DO SAMOGA DNA: I kad misliš da ne može gore od bankrota - može

STIGLA PRESUDA: Boris Becker ide u zatvor!

Objavljeno: 29.04.2022. zagorjeinternational

Danas je na suđenju u Velikoj Britaniji odlučeno da slavni njemački tenisač Boris Becker ide u zatvor na dvije i pol godine zbog novčanih malverzacija koje su uslijedile nakon njegova bankrota kojeg je proglasio prije par godina.
Becker je jedan od najboljih tenisača 20. stoljeća, a u bogatoj karijeri je zaradio 25 milijuna dolara (bez sponzora), a proglašen je krivim jer je skrivao dva i pol milijuna funti vrijednu imovinu i kredit kako ne bi plaćao dugove.

Becker nije platio zajam od tri milijuna funti za imanje u Španjolskoj, a vjerovnicima je dugovao čak 50 milijuna funti. Britansko pravosuđe je, u optužnici koja sadrži više od 20 točaka, teretilo Beckera da je u stečajnom postupku pokušao sakriti novac i druge dragocjenosti, uključujući i teniske trofeje, te da je prikrio posjed nekretnina. Navodno je osuđen po četiri točke optužnice, a ostatak je oslobođen.
Becker, trostruki pobjednik Wimbledona odbacuje sve optužbe, a na prvom se ročištu izjasnio da nije kriv ni po jednoj točki optužnice. Odluka će biti poznata nakon tri tjedna, a teoretski gledano prijetu mu i do sedam godina zatvora u Velikoj Britaniji.

– U osnovi sam pozitivna osoba i uvijek vjerujem u dobro. Vjerujem i u britansku pravdu – rekao je Becker za Bild am Sonntag i dodao da će pokušati dokazati svoju nevinost.

Sud u Munchenu je 2002. osudio Beckera na dvije godine uvjetne zatvorske kazne i novčanu kaznu od 300.000 eura zbog utaje poreza od oko 1,7 milijuna eura, piše gol.dnevnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba