S ciljem veće uključenosti mladih u procese odlučivanja

Grad Varaždin uveo participativni proračun za mlade ‘težak’ 100.000 kuna

Objavljeno: 19.04.2022. zagorjeinternational

S ciljem većeg uključivanja mladih u procese odlučivanja, Grad Varaždin je uveo participativni proračun za mlade, što znači da će mladi sami moći predlagati projekte za svoje vršnjake.

– Imaš između 15 i 30 godina i mnoštvo sjajnih ideja za mlade ili barem jednu? Više tisuća kuna za tebe predstavlja velik trošak i to te sprječava u realizaciji tvoga idejnog projekta? U tom slučaju čitaj dalje i saznaj kako svoju ideju možeš pretočiti u djelo – napisali su iz Grada poruku mladima.  

U te je svrhe raspisan i javni poziv za participativni proračun za mlade za ovu godinu, otvoren je do 25. travnja do 23.59 sati, a dostupan je na službenim stranicama Grada. Sredstva koja su osigurana u ove svrhe iznose 100.000 kuna. Najmanji iznos traženih sredstava za financiranje projekta nije određen, dok najveći iznos traženih sredstava iznosi 20.000 kuna po projektu, a predlagatelj može od Grada zatražiti do 100 posto iznosa za financiranje projekta.

Projekti koje mladi mogu predlagati su razne edukacije, predavanja, seminari, tribine, informiranja, savjetovanja, radionice i slične aktivnosti, a prijedlozi mogu uključivati i nešto novo što do sada za mlade u Varaždinu nije postojalo ili pak aktivnosti koje se inače naplaćuju, a ovim bi putem bile dostupne svim mladima zainteresiranima za sudjelovanje, besplatno. 

Uz to, da bi participacija mladih bila još veća, ne samo da će mladi imati priliku prijaviti svoje ideje, već će i svi oni u dobi od 15 do 30 godina s prebivalištem u Varaždinu biti ti koji će svojim glasanjem moći birati za koje će od svih pristiglih prijedloga na kraju Grad osigurati sredstva, poručili su iz Grada.

Prijedlog projektne aktivnosti/projekta koji će se financirati u sklopu Participativnog proračuna za mlade mogu podnijeti mladi od 15 do 30 godina s prebivalištem/boravištem na području Grada Varaždina, odgojno-obrazovne ustanove sa sjedištem na području Grada Varaždina te organizacije civilnog društva koje provode aktivnosti s mladima i za mlade te ispunjavaju preduvjete za financiranje iz javnih izvora, sa sjedištem na području Grada Varaždina.

Sva pitanja vezana uz prijavu mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na email adresu [email protected] najkasnije do 21. travnja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba