Tijekom vikenda policija na zagorskim prometnicama utvrdila 61 prekršaj

Autocestom kod Brezove jurio 213 km/h, u Krapinskom Strahinju ujutro prije 8 sati 24-godišnjak ‘napuhao’ 1,87

Objavljeno: 19.04.2022. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska, ovog je vikenda proveden pojačani nadzor u prometu usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje, ali i svih ostalih prometnih prekršaja.

Utvrđen je ukupno 61 prometni prekršaj, pri čemu je evidentirano šest prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, sedam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 37 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 24-godišnjeg vozača koji je zaustavljen u petak, oko 7.50 sati, u Krapinskom Strahinju. Upravljao je osobnim vozilom s 1,87 promila, dok je najveća brzina kretanja vozila utvrđena u ponedjeljak, oko 16.50 sati, na autocesti A2 kod Brezove. Na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, izmjerena je brzina od 213 km/h.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba