Na 72. redovnoj skupštini zabočke Vatrogasne zajednice dodijeljena priznanja Dragutinu Zajecu i Jerku Krajačiću

˝DVD-i koji rade samostalno, maksimalno su dali svoje mogućnosti i opravdali sredstva koja dobivaju˝

Objavljeno: 16.04.2022. zagorjeinternational

U četvrtak 14. travnja u vatrogasnom domu DVD-a Zabok održana je 72. redovna skupština VZG-a Zaboka uz nazočnost zastupnika DVD-a članica VZG Zaboka.
Skupštini VZG-a Zaboka nazočio je gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek i Marijan Lovrenčić zapovjednik VZ Krapinsko – zagorske županije. Nakon izbora radnog predsjedništva prisutni su poslušali Izvješće o radu VZG-a Zaboka i Financijsko izvješće u 2021. godinu te Planove rada za 2022. godinu. 

640 vatrogasaca

U izvješću o radu VZG-a Zaboka istaknuto je kako u VZG-a djeluje oko 640 vatrogasaca svih kategorija, što dobrovoljnih što profesionalnih vatrogasaca. Zajednica je u skladu s programskim usmjerenjima Hrvatske vatrogasne zajednice, programom rada VZKZŽ-e i svojim Programom rada koordinirala, organizirala i pomagala rad članica kako bi realizirali zadaće iz svih programa rada, a u vezi pandemije prema propisanim mjerama te uputama Stožera Civilne zaštite i zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika. Usklađena s novim Zakonom o vatrogastvu VZG-a Zabok, usmjeravala je svoje članice prema istom. Svi DVD-i s područja VZG-a Zabok redovno su održali svoje izborno – izvještajne skupštine te su dostavili materijale na VZG Zabok. VZG Zabok, također je održala izborno – izvještajnu skupštinu 10. svibnja 2021. godinu gdje je za predsjednika izabran Dražen Sinković a u nadzorni odbor izabrani su Kolarić Krunoslav, Lunder Miljenko i Dragutin Zajec, dok je, nakon raspisivanja natječaja za gradskog vatrogasnog zapovjednika VZG-a Zabok, izabran Ivica Petriček. 

– Po izvješću gradskog vatrogasnog zapovjednika o stručnom nadzoru, operativno smo spremni i opremljeni za intervencije na području naše odgovornosti. Hvala svima koji su pomogli u našem radu, a posebno zahvaljujemo članicama VZG-a Zabok koje su dobile pohvalu od Grada Zaboka za izvršenje zahtjevnih zadaća u vrijeme pandemije. Zahvaljujemo se i gradu Zaboku što je financijski pratio rad VZG-a Zabok, te i s dodatnom financijskom potporom samih DVD-a na području naše zajednice – istaknuo je u izvješću o radu predsjedništva i zapovjedništva predsjednik Dražen Sinković. 

Popularizacija vatrogastva

U planu rada za 2022. godinu planiraju se provesti redovne aktivnosti uz napomenu da će se aktivnosti s većim brojem sudionika održavati ako će doći do popuštanja epidemioloških mjera, a posebice aktivno raditi na popularizaciji vatrogastva i omasovljenju članstva s posebnim naglaskom na rad s mlađim uzrastima uz adekvatnu financijsku potporu, ali i na prikladan način educirati pučanstvo u svezi mogućih izvora opasnosti, mjerama njihova otklanjanja i postupanja kod nastanka požara, kao i drugih nesreća gdje sudjeluju vatrogasci. Posebnu pažnju će se posvetiti prije i kod obavljanja proljetnih i jesenskih poljoprivrednih radova s uputama za spaljivanje korova.
Izvješće o materijalno – financijskom poslovanju pročitala je Ljiljana Trgovec, a izvješće Nadzornog odbora Krunoslav Kolarić, a sva su izvješća usvojena jednoglasno.

Napredak

Nazočnima se obratio zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek koji je pozdravio sve prisutne  istaknuvši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području grada. Istaknuo je zahvalu svim vatrogascima na aktivnostima koje su provodili u akcijama gašenja. Ujedno ističe veliku zahvalu na trudu i zalaganju svih članova DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih zadaća.

U ime Vatrogasne zajednice KZŽ prisutne je pozdravio Marijan Lovrenčić zapovjednik VZ KZŽ-e  koji je pohvalio rad u svim uvjetima koji su bili tijekom godine.

– Zadovoljni smo realiziranim programom, uspjesima i rezultatima. Sve članice naše zajednice, kao i DVD-i koji rade samostalno maksimalno su dali svoje mogućnosti i opravdali sredstva koja dobivaju. Sve naše aktivnosti bile su usklađene sa Županijom, koja maksimalno podržava sve programe vatrogasnoga sustava te poželio daljnji plodonosan i uspješan rad – istaknuo je Lovrenčić.  

Na kraju su dodijeljena priznanja Dragutinu Zajecu i Jerku Krajačiću za dugogodišnji rad i aktivnost u Vatrogasnoj zajednici grada Zaboka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba