Održana sjednica Općinskog vijeća Gornje Stubice, poznati dobitnici općinskih priznanja 

Proračun rebalansom povećan za 11,5 milijuna kuna – sada je veći od 41 milijun

Objavljeno: 16.04.2022. zagorjeinternational

Nakon prve izmjene izglasane na sjednici održanoj ovog četvrtka, proračun općine Gornja Stubica za ovu godinu iznosi nešto više od 41 milijun kuna, odnosno, za 11,5 milijuna kuna je veći od prvotno planiranog.   

Načelnik Jasmin Krizmanić je za Radio Stubicu otkrio da su razlog povećanju proračuna sredstva koja se namjeravaju osigurati kroz natječaje ministarstava, a radi se o 4,2 milijuna kuna preko Ministarstva gospodarstva, odnosno 2,6 milijuna od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

Sredstvima Ministarstva prometa namjeravaju se sanirati pojedine prometnice i dva propusta, a sredstvima Ministarstva gospodarstva bi se trebala sanirati klizišta u Gusakovcu, Jakšincu, Dobrim Zdencima i Karivarošu. Ti će troškovi ukupno iznositi oko 5,5 milijuna kuna. 

Planira se i zacjevljenje u Brezanskoj ulici i Ulici Antuna Augustinčića u kojima se provodi projekt Aglomeracije. Za taj je projekt osigurano oko 650 tisuća kuna. 

Također, na sjednici su dodijeljena i općinska priznanja. Plaketu Općine ove su godine dobili DVD Šagudovec i Ines Krušelj Vidas, Povelju Općine dobili su Josip Ptić i Ivan Silij, Zahvalnicu Općine dobili su Udruga “Lipin cvijet”, Jana Jambrečina, Jana Pavalić i Nika Žagar, a priznanja su uručena i obrtima “Rody”, “EL-KA”, Ugostiteljstvo-turizam-vinogradarstvo-voćarstvo “GRDEN“, Frizerki salon “Željka” i svjećarsko-medičarski obrt “Josip Sever”.    

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba