IZRAZITO UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ:

Na području Zagrebačke županije pronađena četiri mrtva tijela, policija objavila fotografije i traži pomoć pri identifikaciji

Objavljeno: 15.04.2022. zagorjeinternational

Policijska uprava zagrebačka, na svojim je službenim stranicama izvijestila o pronalasku četiriju tijela na području Zagreba.

Beskućnik

Naime prošlog tjedna, u četvrtak, u Sesvetama, na površini obrasloj raslinjem, između Bjelovarske i Varaždinske ulice i dječjeg vrtića, u derutnoj baraci, pronađeno je tijelo nepoznate muške osobe. Obavljenim očevidom utvrđeno je kako se radi o tijelu muškarca, starosti iznad 50 godina života, dužine tijela oko 176 centimetara, izrazito mršave tjelesne građe, sijede, djelomično kovrčave kose, dužine do 10 centimetara, sijede brade i izrazito lošeg stanja zubala.

Tijelo je bilo odjeveno u plave traperice, donji dio trenirke crne boje, dvije jakne crne boje, pulover crno žute boje, majicu bež boje i tanju majicu dugih rukava plave boje, a na nogama imao plavo bijele tenisice i bijele čarape. Na lijevom stopalu utvrđena je gangrena dijela stopala, a stopalo je bilo omotano medicinskim zavojem. Uz tijelo je pronađen i mjerač šećera u krvi, a tijekom obdukcije utvrđeno je da na tijelu nema ozljeda koje bi upućivale da je osoba žrtva kaznenog djela. Datum smrti je početak mjeseca travnja 2020. godine.

Na tijelu su nastupile promijene u vidu nedostatka tkiva cijelog lica i dijela tijela što je posljedica djelovanja životinja. Pregledom odjeće nisu pronađeni nikakvi dokumenti, a moguće je, navodi se u policijskom izvješću, da se radi o beskućniku i osobi koja duže vrijeme nije regulirala osobne dokumente i statuse.

U izvješću zatim slijede informacije o pronađenom tijelu nepoznate muške osobe koja je pronađena u petak, 4. lipnja 2021. godine na području Ivanić Grada u mjestu Dubrovčak Lijevi, u koritu rijeke Save, uz skelski prilaz. Obavljenim očevidom utvrđeno je da se radi o tijelu muškarca, starosti vjerojatno iznad 50 godina života, dužine tijela oko 179 centimetara, srednje tjelesne građe, također izrazito lošeg zubala. Osoba je bila proćelava, a prepoznatljiva obilježja su na licu, odnosno na lijevom i desnom obrazu i nosu gdje su utvrđeni adenomi lojnih žlijezda, odnosno nakupljanje loja, što je bila prepoznatljiva karakteristika tijekom života.

Tijelo je bilo odjeveno u majicu dugih rukava s kapuljačom i patent zatvaračem, svijetle, vjerojatano bijele boje, veličine L, plavu polo majicu kratkih rukava s bijelim vodoravnim crtama, veličine XL, s plavo crvenim ovratnikom, plavu majicu kratkih rukava, plave traper hlače, veličine 36. Oko vrata je pronađena drvena krunica.

Pregledom odjeće nisu pronađeni nikakvi dokumenti, a tijekom obdukcije utvrđeno je da na tijelu nema ozljeda koje bi upućivale da je osoba žrtva kaznenog djela. Datum smrti je prva polovica mjeseca svibnja 2021. godine.

Lubanja i kosti

Prošle godine, u subotu, 5. lipnja, uz sjevernu obalu rijeke Save, u ravnini “ŠRC Jarun”, pronađeni su posmrtni ostaci (kosti) nepoznatog muškarca, a obavljenim očevidom utvrđeno je da su na muljevitom tlu na sjevernoj obali rijeke Save pronađene lubanja i kosti. Daljnjim pregledom mjesta događaja, kopanjem zemlje i mulja pronađen je dio kratkih hlača ili gaća tamne boje s natpisom bijelim slovima ˝Vallees 23˝, dio dugih hlača tamne boje, jedan upaljač crne boje, bez obilježja i jedan upaljač srebrne boje, tzv. Zippo, s natpisom ˝Bife Herceg picado 301-1 mesto“ i jedan prsten srebrne boje.

Pregledom posmrtnih ostataka u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu te dodatnom antropološkom analizom, kosti pripadaju muškoj osobi, visine oko 170 centimetara, starosti, u vrijeme smrti, oko 35 godina, izraženog čela i nosa, a vrijeme smrti bi se eventualno moglo procijeniti na jednu do tri godine od datuma pronalaska s mogućnošću proširenja vremena. Zubalo gornje vilice je u urednom i saniranom stanju, s više zaživotno izvađenih zuba.

Početkom ove godine, u utorak, 18. siječnja u koritu rijeke Save, na području Ivanić Grada u mjestu Dubrovčak Lijevi, kod skele, pronađeno je tijelo nepoznate ženske osobe, a obavljenim očevidom utvrđeno je da se radi o tijelu žene, dužine oko 159 centimetara, starosti iznad 40 godina života, srednje tjelesne građe, prosjede kose, dužine oko 20 centimetara, urednog zubala, dijelom umjetnog. Tijelo je bilo odjeveno u donji dio trenirke, tamne boje, grudnjak svijetle boje, a na nogama su se nalazile tenisice crne boje, veličine 38. Vrijeme smrti je najmanje 60 dana od dana pronalaska, a pregledom tijela nisu utvrđene ozljede koje bi ukazivale na smrt kao posljedicu kaznenog djela.

Fotografije su izrazito uznemirujućeg sadržaja pa ih nismo objavljivali, a ako mislite da možete pomoći pri identifikaciji tijela, možete ih pogledati na službenoj stranici PU zagrebačke. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba