OROSLAVJE: Sjednica Gradskog vijeća nije održana, kriza vlasti traje i dalje

Nezavisni uspjeli ujediniti HDZ i SDP oko smjene Sojča, koji kaže: Manje je bitno jesam li ja predsjednik GV-a, važnije je u kojem smjeru grad ide

Objavljeno: 14.04.2022. zagorjeinternational

Sjednica Gradskog vijeća Oroslavja koja je bila na rasporedu u srijedu nije održana. Zašto? Pa budući da je za dnevni red glasalo petero vijećnika Nezavisne liste Viktora Šimunića, a petero vijećnika – četiri iz HDZ-a i jedan iz HNS-a, bilo suzdržano, isti nije izglasan. Troje vijećnika SDP-a nije se ni pojavilo na sjednici, piše Radio Stubica.

Prosperitet?

Predsjednik oroslavskog HDZ-a vijećnik Stanko Čičko, pojasnio je kako su vijećnici HDZ-a svojim dolaskom pokazali da žele sudjelovati u radu vijeća jer im je u interesu prosperitet grada. Razlog njihove suzdržanosti leži u želji da se dvije točke s dnevnog reda bolje pripreme za iduću sjednicu. Radi se o izvješću gradonačelnika za drugu polovicu prošle godine i odluci o odvozu komunalnog otpada, odnosno želji da se točno odredi cijena odvoza smeća na području grada. Komentirajući krizu vlasti u Oroslavju kojoj se ne zna kraj, Čičko je istaknuo kako će HDZ podržati smjenu predsjednika Gradskog vijeća, ukoliko do nje dođe.

Gradonačelnik  Šimunić naglasio je kako su sve nedoumice oko spornih točaka dnevnog reda mogle biti riješene kroz raspravu, a neodržavanje sjednice prokomentirao je kao svojevrsno kočenje razvoja grada.

– U kampanji su za mene govorili da sam druker, kak samo snimam. Koji će investitor htjeti sa mnom pričati? Danas kad su investitori tu, koči se razvoj grada – kaže Šimunić.

Dva projekta

Na sjednici su trebala biti predstavljena dva projekta, a to je projekt solarnih elektrana i prenamjena prostora bivšeg Oroteksa u stambeno – poslovni kompleks.

Komentirajući krizu vlasti, predsjednik GV-a Kristijan Sojč ponovno je naglasio da ne namjerava dati ostavku jer ne vidi nikakav propust u svom ponašanju pa je pozvao vijećnike SDP-a da podnesu zahtjev za njegovom smjenom i da izaberu osobu za koju misle da bi tu funkciju trebala obnašati.

– Ne vidim rješenje ove situacije osim razumnog dolaska na sjednice, odrađivanja svojeg posla. Manje je bitno jesam li ja predsjednik GV ili ne, puno je važnije u kojem smjeru Oroslavje ide – kazao je Sojč i dodao kako je Oroslavje napokon “prodisalo”, kako Grad sada ima svoju priliku jer im dolazi mnogo zainteresiranih investitora te je još jednom pozvao vijećnike da se uključe u rad.

Oroslavski SDP je na svojoj Facebook stranici objavio da nije sudjelovao na ovoj sjednici shodno ranijoj najavi. Pišu da se gradonačelnik još uvijek nije očitovao na njihov zahtjev te da ih kao dosadašnje partnere nije konzultirao o održavanju sjednice i dnevnom redu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba