OROSLAVJE: Predstavljen gotovo 2,5 milijuna kuna vrijedan projekt “U službi svih nas” namijenjen osobama iz kategorije teško zapošljivih

Šimunić: Edukacija je ključ, ovaj projekt će mnogima otvoriti brojne prilike i bit svega je da uspije

Objavljeno: 14.04.2022. Vanja Hozmec

U Oroslavju je danas održana početna konferencija predstavljanja projekta “U službi svih nas” s ciljem da se projekt i njegove brojne mogućnosti predstavi ciljanoj javnosti, odnosno, osobama koje spadaju u kategoriju teže zapošljivih. 

Voditelj projekta Saša Barić rekao je da je osnovni cilj projekta aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti ranjivih skupina na području Oroslavja, ali i cijele urbane aglomeracije Zagreb, čime će se povećati razina kvalitete života ciljnih skupina kojima je projekt i namijenjen. 

Ciljne skupine

– Te skupine su osobe starije od 54 godine, osobe mlađe od 25 godina, osobe s invaliditetom i nezaposlene osobe – rekao je Barić. 

Nositelj i korisnik projekta je Grad Oroslavje, a partneri na projektu su Moto klub “Zagorski orlovi”, Kuburaško društvo “Tri kralja” te KUD “Sloboda” Oroslavje, a projekt je s provedbom krenuo 17. veljače 2021. godine.  

– Projekt traje dvije godine, dakle trajat će do veljače 2023. godine, a njegova ukupna vrijednost je 2.456.049 kuna i u stopostotnom je iznosu sufinanciran iz bespovratnih sredstava, od čega je 85 posto osigurala Europska unija kroz Europski socijalni fond i operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, a preostalih 15 posto financira Republika Hrvatska iz državnog proračuna – kazao je Barić i otkrio što će se sve u sklopu projekta provoditi: 

 – Kroz projekt će se provesti adaptacija i uređenje prostora Društvenog doma Mokrice gdje će se jedan prostor prilagoditi i opremiti potrebnom opremom za provedbu radionica i tečajeva koji su ključna aktivnost projekta. Na projektu je predviđeno preko 600 različitih radionica iz 11 različitih tematskih područja, od radionica plesa, pjevanja, sportskih radionica, radionica očuvanja zdravlja, društvenog poduzetništva, pa sve do osposobljavanja nezaposlenih osoba za gerontodomaćice/gerontodomaćina, za njegovatelje starijih osoba, a uključen je i program osposobljavanja za vozačku dozvolu za pet osoba – otkrio je Barić i rekao da su postupci nabave provedeni, da su ugovori sklopljeni, a ono što sada predstoji je poziv na radionice i provedba istih.

Zaboravljeni prostor

O značaju ovog projekta za Grad Oroslavje, ali i ciljane skupine kojima je namijenjen, izjasnio se i oroslavski gradonačelnik Viktor Šimunić.   

– Ovaj projekt je u naš grad dovela bivša vlast, a mi smo proveli sve nabave i započeli s projektom, tako da od sljedećeg tjedna počinju i radionice – rekao je Šimunić i iskoristio priliku da pozove sve civilne skupine da se jave i educiraju putem radionica kako bi obogatili svoj život i življenje, ali i život grada.

Posebno je naglasio i zadovoljstvo što će se obnoviti i vratiti u funkciju jedan davno zaboravljen prostor. 

– Osim radionica, velika stvar za naš grad je obnova prostora koji godinama zjapi prazan. Radi se o prostoru kata Društvenog doma u Mokricama koji će se do veljače koristiti za radionice, a nakon toga ostaje građanima. Vjerujem da će i mladi i umirovljenici koristiti taj prostor – objasnio je Šimunić i istaknuo da je edukacija ključ. Također, naglasio je i da će ovaj projekt otvoriti nove, brojne prilike za mlade.

– Bit svega je da projekt uspije – zaključio je gradonačelnik.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba