Učenici i nastavnici bednjanske Područne škole Julijane E. Drašković Cvetlin provode projekt “Domaćinstvo – samoniklo ljekovito bilje“

NAČELNIK POLJAK: Ovo je važno zbog njihove budućnosti i pridavanja važnosti očuvanju prirode od najranije dobi

Objavljeno: 03.04.2022. zagorjeinternational

Učenici i nastavnici iz bednjanske Područne škole Julijane E. Drašković Cvetlin započeli su s provođenjem vrijednog projekta “Domaćinstvo – samoniklo ljekovito bilje“ kojim se djecu uči vještinama potrebnim za njihov svakodnevni život.

U sklopu projekta učenici vode brigu o postojećem školskom vrtu, prikupljaju samoniklo ljekovito bilje bednjanskog kraja i uče o procesu njegovog sušenja.

Projektu je osmislila i vodi učiteljica razredne nastave Ljubica Pokupčić, a zahvaljujući njemu učenici će razviti kreativnost i motoriku. Osim učenja o ljekovitom bilju, očuvanju prirode te korištenju blagodati koje ona nudi izrađivat će mirisne jastučiće, herbarij te kataloge samoniklog bilja i čajeva.

-Razvijanje odgovornosti i očuvanje prirode od velike je važnosti za budući život naših učenika koji su jedva dočekali odlazak u prirodu – naglašavaju iz Područne škole Cvetlin.

Nakon berbe prvog ovogodišnjeg samoniklog bilja vrijedne ruke učenika drugog i trećeg razreda koji redovito pohađaju ovu izvannastavnu aktivnost sve ubrano bilje stavili su na sušenje.

Vrijednost ovakvih i sličnih projekata istaknuo je i načelnik Damir Poljak koji je naglasio kako su izvannastavne aktivnosti itekako važne za učenje i razvoj svakodnevnih vještina.

-Osim obveznog obrazovanja, naša Područna škola veliku važnost pridaje i raznim izvannastavnim aktivnostima zahvaljujući kojima će učenici izrasti u sposobne i samostalne mlade ljude. Ovaj projekt je važan kako zbog njihovih budućih života, tako i zbog pridavanja važnosti očuvanju prirode od najranije dobi – rekao je Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba