BURNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA U OROSLAVJU: Propustili donijeti izmjene prostornog plana koje bi omogućile izgradnju solarne elektrane u Stubičkoj Slatini i stanova u dijelu prostora bivšeg Oroteksa

SDP: Nismo protiv investicija, ali ne na uštrb zone u Mokricama. ŠIMUNIĆ: Zbog ovog će kasniti planirane investicije, morat ćemo vidjeti što i kako dalje

Objavljeno: 27.03.2022. zagorjeinternational

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Oroslavja na nekoliko se točaka raspala suradnja vladajućih Nezavisne liste Viktora Šimunića i SDP-a, piše Radio Stubica. Naime, nisu donesene odluke o izradi izmjena prostornih planova koje se odnose na nekoliko potencijalnih investicija, prvenstveno solarne elektrane u Stubičkoj Slatini i izgradnju stanova na dijelu prostora bivšeg Oroteksa.

Već donesena odluka

Zanimljivo je također da je te odluke već donio bivši saziv Gradskog vijeća, pa vijećnicima HDZ-a nije bilo jasno čemu donošenje ponovno već donesenih odluka, a gradonačelnik Šimunić je pojasnio da se odluke moraju ponovno donijeti jer se prvi puta nisu poštivale sve zakonske procedure, prvenstveno Zakon o zaštiti okoliša. HDZ-ovci ovaj put nisu bili za te odluke koje su u prošlom sazivu Vijeća donesene, ali sada nisu bili za ni vijećnici SDP-a i HNS-a.

– Mi smo protiv jer nismo da se iznimno kvalitetna i potentna zona u Mokricama prepolovi na pola i preseli nekamo drugamo. Nemamo ništa protiv solarne elektrane u Stubičkoj Slatini, ali ne na uštrb Mokrica – rekao je SDP-ovac Ivan Tuđa, ne prihvaćajući obrazloženje predsjednika Gradskog vijeća Kristijana Sojča da u radnoj zoni Mokrice trenutno nema investicija i ništa izgrađenog.

Nakon toga je uslijedilo međusobno prepucavanje i optuživanje, piše Radio Stubica, za koji su izjave nakon sjednice dali predsjednica SDP-a Lucija Grabušić i gradonačelnik Viktor Šimunić. Rekli su rekli kako je usprkos ovom razilaženju nastavak suradnje ovih dviju političkih opcija i dalje moguć.

“Ovisi o njima”

– Naš partnerski odnos je i prije nailazio na prepreke, pa vjerujem da ćemo i ovu, kao i do sada, pobijediti – rekla je Grabušić, dok je Šimunić istaknuo da će sada nastati zastoj u planiranim prostorno planskim promjenama, uključujući i one koje se odnose na zahtjeve građana, te će sve kasniti, uključujući i planirane investicije.

– Morat ćemo vidjeti što i kako dalje. Dok god budemo imali vijećnike koji žele raditi za dobrobit grada, imat ćemo i većinu. A suradnja sa SDP-om ovisi o njima, ne samo o nama – zaključio je Šimunić, čija je Nezavisna lista na posljednji izborima osvojila pet vijećničkih mandata, dok ih SDP ima tri. Nemaju potpisani koalicijski sporazum, već dogovorenu partnersku-programsku suradnju, koja je sada ozbiljno poljuljana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba