USUSRET KONFERENCIJI "ŽENE I PODUZETNIŠTVO U KZŽ": Osnaživanje, umrežavanje i mentoriranje Poduzetničkog kluba žena KZŽ nastavlja se i u 2022

“Zajedno svladavamo izazove u poslovanju, pridružite se”

Objavljeno: 23.03.2022. zagorjeinternational

Analizirajući početak godine na sastanku Poduzetničkog kluba žena Krapinsko – zagorske županije, i dalje je zaključak da pandemija COVID-a-19, uz dodatno opterećenje ratom u Ukrajini, ima velik utjecaj na poduzetništvo žena, posebice  zbog opće ranjivosti mikro i malih poduzeća te dodatnog opterećenja u brizi za obitelj uz zahtjeve na poslu. Svjesne svih izazova, obogaćene raznim iskustvima protekle godine, zagorske poduzetnice počinju s pripremama za održavanje Konferencije “Žene i poduzetništvo u KZŽ 2022”.

Specifičan položaj

– Teme nam se neizbježno nameću same – i dalje vječno pitanje financiranja početka poslovanja, kao i mogućnosti proširivanja poslovanja: kakve su aktualne mogućnosti financiranja žena poduzetnica – bespovratna sredstva, poticaji, sufinanciranje kamata, da li smo uspješni u razvoju ‘start up’ okruženja? Digitalizacija je danas nužnost i prožima svaki aspekt našeg društva, definirajući nam i način na koji živimo – kakav je udio žena u tehnologiji i digitalnom sektoru? Na žalost, osim psihološkog utjecaja pandemijskih uvjeta, tu je i rat u Ukrajini, poskupljenja, inflacija, otežana nabava i plasman roba i usluga – važna su pitanja kako prevladati strah od krize u poduzetništvu? Kako se nositi sa stresom i preživjeti specifičan položaj žena u 21. stoljeću? – nabrojila je teme predstojeće Konferencije Snježana Leljak iz Poduzetničkog kluba žena, dodajući da će tamo prezentacijama i izlaganjima sudjelovati i učenice trećih i četvrtih razreda Srednjih škola, da bi se vidjelo kako one vide svoju budućnost.

– Šećer na kraju – inspirativne priče o uspjehu žena iz raznih segmenata poslovanja i društvene aktivnosti uvijek nas razvesele i osnaže. Zahvaljujući pozitivnim iskustvima sretne idemo dalje zajedno u nove poduzetničke pothvate – najavljuje Leljak.

Liderski potencijal

Naglašava da je zaključak raznih studija da su žene u Europi najneiskorišteniji poduzetnički i liderski potencijal,  pokreću stabilnije manje poslovne pothvate i otpornije su na promjene i krizu.

– Da li je tako, vrijeme će pokazati, da li je lako – znamo da nije. Četvrta je godina kako organiziramo ovu Konferenciju, mi smo i dalje zajedno, pridružite nam se da si možemo zajedno pružiti još jaču podršku. Zajedno smo uvijek jače i vidimo se  početkom lipnja u Poslovno – tehnološkom inkubatoru KZŽ u Krapini – zaključila je Snježana Leljak.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba