Od ovog utorka će ipak malo lakše disati

Ministar Ćorić najavio značajno pojeftinjenje goriva – benzin za više od kunu, dizel preko kunu i pol

Objavljeno: 20.03.2022. zagorjeinternational

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić je gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a najavio značajno pojeftinjenje cijena goriva od ovog utorka.

Ministar je pojasnio kako će do pojeftinjenja dovesti pad cijena na referentnim tržištima, a istaknuo je i važnost vladinih mjera smanjenja dijela trošarina i ograničavanja marži.

– Što se tiče dizela, bit će nešto iznad 12 kuna, što se tiče benzina, odnosno eurosupera, ispod 12 kuna, što se tiče plavog dizela, nešto malo iznad osam kuna. Dakle značajno smanjenje u odnosu na prošli tjedan – otkrio je Ćorić nove cijene goriva.

Podsjetimo, prošlog utorka Hrvati su doživjeli veliko poskupljenje cijena goriva, pa je tako cijena “eurosupera 95” na većini hrvatskih benzinskih postaja, 13 kuna što je 82 lipe skuplje nego prošli tjedan, osnovni “eurodizel” poskupio je za 1,40 kuna te se kreće oko 13,90 kuna po litri, dok su dizelska premium goriva skuplja od 15 kuna po litri. Dakle, prema Ćorićevim najavama, eurosuper bi trebao biti jeftiniji za više od kunu po litri, dok bi dizel trebao pojeftiniti za preko kunu  i pol po litri.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba