U sklopu programa Hrvatskog Crvenog križa ‘Erasmus+’

Dječji vrtić “Zipkica” Zabok dobio potvrdu “Siguran vrtić”

Objavljeno: 17.03.2022. zagorjeinternational

Sredinom rujna prošle godine, Dječji vrtić “Zipkica” iz Zaboka se uključio u ‘Erasmus+’ projekt Hrvatskog Crvenog križa i platformu Sigurnije škole i vrtići, s ciljem da se poboljša znanje i ojačaju kompetencije djece, odgojitelja i ostalih za pripremu za izvanredne situacije, prvu pomoć, sigurnost u školama i vrtićima, te pružanje psihološke podrške.

Partneri su prikupili više od 70 aktivnosti i igara iz područja prve pomoći, pripreme za izvanredne situacije, psihosocijalne podrške i obrazac za provjeru sigurnosti, a vrtić je na ‘online’ platformu stavljao izvještaje o svim provedenim aktivnostima s djecom te se na osnovu toga procjenjivao rad vrtića na tim područjima. 

Ovih je dana sav trud i rad nagrađen jer je Dječji vrtić “Zipkica” Zabok dobio potvrdu “Sigurni vrtić“.

U provedbi navedenih aktivnosti sudjelovalo je devet vrtićkih skupina (Bubamare, Lavići, Točkice, Loptice, Pandice, Brodići, Zmajčeki, Kruškice, Cipelići), 20 odgojitelja te stručni suradnici, a aktivnosti su se provodile sukladno dobi djece. 

U odgojno-obrazovnom radu s djecom bile su zastupljene teme ‘priprema za izvanredne situacije – potres i ekstremni vremenski uvjeti’, ‘prva pomoć’, ‘sigurnost u vrtiću’ i ‘psihosocijalna podrška’. 

Inače, spomenuti se projekt provodi u partnerstvu Nacionalnih društava Crvenog križa Austrije, Bugarske, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba