VELIKO SRCE: Puhački orkestar i Vatrogasna zajednica Općine Gornja Stubica organizirali su prikupljanje donacija

Za Ukrajinu iz Gornje Stubice otišao kombi s humanitarnom pomoći vrijednom oko 35.000 kuna

Objavljeno: 14.03.2022. zagorjeinternational

Puhački orkestar i Vatrogasna zajednica Općine Gornja Stubica organizirali su prikupljanje donacija, kao i vatrogasne opreme te pribora za prvu pomoć, higijenskih potrepština i hrane, za stradale Ukrajince, a akcija je organizirana preko Ukrajinca Yuriya Seme kojeg s gornjostubičkim Puhačkim orkestrom veže prijateljstvo jer je na njegov poziv Puhački orkestar VZO Gornja Stubica 2010. godine gostovao na festivalu puhačkih orkestara u Ukrajini.

Kombi je s humanitarnom pomoći vrijednom oko 35.000 kuna krenuo za Ukrajinu u petak navečer, a primopredaja je izvršena jučer, u ukrajinskom gradu Mukačevo, oko 50 kilometara od granice na zapadu zemlje. 

Pomoć se sastojala od vatrogasne opreme, osobne opreme za 16 vatrogasaca, agregata, motornih pila, voki-tokija, higijenskih potrepština, suhe i konzervirane hrane, deka i posteljina, vreća za spavanje i ostalih potrepština koje su se nalazile na popisu pristiglom iz Ukrajine.

U prikupljanje pomoći uključili su se brojni Gornjostubičanci, bilo novčanim donacijama, bilo prikupljanjem higijenskih potrepština i hrane, a vatrogasnu su opremu prikupljali DVD-ovi Sveti Matej, Gornja Stubica, Donja Stubica i Stružec. 

Također, poduzeća Niskogradnja Hren, Metalis, Perfa, Etos trgovina i Patra Nova svojim su donacijama pomogli da se kupi vatrogasna oprema koju organizatori nisu mogli sami pribaviti., a općina Gornja Stubica financirala je putovanje i pribavila nekoliko setova prve pomoći u suradnji s Ljekarnama Dogan. 

Kombi za prijevoz pomoći velikodušno je posudio Marko Horjan iz firme Eko sigurnost, a uključio se i Grad Donja Stubica.

Koordinatori akcije su Ivan Sačer iz gornjostubičke Vatrogasne zajednice i Josip  Lešković, voditelj Puhačkog orkestra, koji je bio i na primopredaji zajedno s Dragutinom Pustakom i Stjepanom Martinićem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba