Zbog sukoba u Ukrajini i manjka dijelova, autoindustrija u sve većim problemima

Porsche privremeno prestaje proizvoditi sve svoje modele

Objavljeno: 13.03.2022. zagorjeinternational

Općenito, autoindustrija je zbog sukoba u Ukrajini u problemima, pa tako i njemačka autoindustrija, a posebno je pogođena Volkswagen grupa koja je zbog nestašice dijelova krenula s obustavama u proizvodnji dijelova, pa čak i modela automobila, a na takav se potez odlučio i Porsche, piše Index.hr.  

Tijekom ovog mjeseca proizvođač sportskih jurilica će postupno gasiti proizvodnju svih svojih modela,  a to bi uskoro moglo značiti i potpuni prekid proizvodnje.

Iako se radi samo o privremenom prekidu, sigurno je da će to produbiti probleme s ponudom automobila na tržištu, no daljnja eskalacija sukoba mogla bi značiti čak i dulji prekid proizvodnje. 

Prema informacijama koje su potvrdili iz tvrtke, prvi na redu za prekid proizvodnje bili su modeli Porsche Macan i Panamera čija je proizvodnja stala 2. ožujka, dan kasnije stala je i proizvodnja za Taycan, a od 7. ožujka ne proizvodi se ni Cayenne. Najjeftiniji model 718 još se proizvodi, ali i njegova će proizvodnja prestati 14. ožujka, a tri dana nakon toga stat će i proizvodnja modela 911 GT3, dok će ostale 911-ice biti u proizvodnji sve do kraja mjeseca. 

Iz Porschea su rekli kako narednih dana i tjedana rade na kratkoročnoj bazi i konstantno procjenjuju situaciju. 

Inače, Porsche je objavio i kako obustavlja isporuku automobila u Rusiju u kojoj ima 26 prodajnih centara i ostvaruje godišnju prodaju od oko 6262 automobila koliko ih je tamo prodano prošle godine. 

Najnovije po kategorijama

BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI: “Promijenimo ono što možemo promijeniti – ne možemo utjecati na genetiku koja nam je zadana, ali na kvalitetu života možemo“

POVODOM SVJETSKOG DANA SRCA: Klinika Magdalena tradicionalno provodi akciju besplatnog mjerenja krvnog tlaka i EKG

BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI: “Promijenimo ono što možemo promijeniti – ne možemo utjecati na genetiku koja nam je zadana, ali na kvalitetu života možemo“

Objavljeno: 23.09.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter