Prijeti mu kazna od 12.500 kuna

Usred dana divljao po Dubravi Zabočkoj s više od dva promila, udario pješakinju i napravio opći kaos

Objavljeno: 28.02.2022. zagorjeinternational

Na području Policijske uprave krapinsko-zagorske tijekom vikenda, u sklopu provedbe pojačanog nadzora u prometu, utvrđena su ukupno 103 prometna prekršaja, od kojih su 22 prekršaja bila zbog nepropisne brzine kretanja vozila, 14 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 14 prekršaja zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dok su 53 prekršaja evidentirana u kategoriji ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je jučer, oko 17,30 sati u Dubravi Zabočkoj u prometnoj nesreći u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Do prometne nesreće došlo je kada 48-godišnji vozač brzinu kretanja osobnog vozila nije prilagodio stanju na kolniku i u zavoju je, prilikom mimoilaženja s vozilom koje mu je dolazilo iz suprotnog smjera, vozilom prešao van ruba kolnika i udario u tijelo 54-godišnje pješakinje koja se kretala uz rub kolnika i koja je, nakon udara, odbačena na travnatu površinu, a vozač je potom sletio s kolnika.   

Vozilom Hitne medicinske pomoći ozlijeđena pješakinja prevezena je u Opću bolnicu Zabok, gdje su joj utvrđene lakše tjelesne ozljede.
Nadzorom je utvrđeno kako je 48-godišnji vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,34 promila, određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja  alkohola, a protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja ˝Zakona o sigurnosti prometa na cestama˝ sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 12.500 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom ˝B˝ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Inače, najveća brzina kretanja vozila tijekom vikenda utvrđena je na prometnoj dionici A2 u Jakovlju od 194 kilometra na sat, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 kilometra na sat te je 43-godišnjem vozaču naplaćena novčana kazna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba