U trenutku počinjenja djela nije bio neubrojiv

Haroldu Kopitzu (57) prijeti 50 godina zatvora za ubojstvo svoje troje maloljetne djece

Objavljeno: 23.02.2022. zagorjeinternational

Po provedenoj istrazi, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv austrijskog državljanina Haralda Kopitza (57) zbog ubojstva svoje troje djece, blizanaca od sedam i dječaka od četiri godine, piše Jutarnji.hr

Priopćenje o optužnici objavilo je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo. 

Prema navodima tužiteljstva, stravičan se zločin dogodio u Zagrebu, 24. rujna prošle godine, u stanu u kojem je Kopitz boravio sa svoje troje maloljetne djece, s unaprijed stvorenom namjerom da ih ubije. Tijekom istrage je u iskazu objasnio i svoje motive. 

– Ostao sam bez posla, prijetili su mi da će me izbaciti iz stana kojeg sam bio iznajmio. Zakuhalo mi je u glavi. Pukao sam i u ubojstvu djece i samoubojstvu vidio sam jedini izlaz iz situacije u kojoj sam se našao – rekao je. 

Nakon ubojstava je objavio poruku na Facebooku te se potom pokušao otrovati, a policiju je kontaktirao njegov prijatelj koji je na društvenoj mreži vidio njegovu oproštajnu poruku. Dolaskom na mjesto zločina, policija je pronašla Kopitza i troje mrtve djece. 

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u optužnici je zatražilo da mu se produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, ali  i zbog posebno teških okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela. 

Kopitzu prijeti 50 godina zatvora, a vještačenjem je ustanovljeno da nije bio neubrojiv u trenutku počinjenja zločina. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba