Kapitalni projekt Međimurske županije

VRIJEDNOST 22,2 MIL. KUNA: Započelo opremanje Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu Tehničke škole Čakovec

Objavljeno: 22.02.2022. VH

Još početkom prošle godine započeli su radovi na rekonstrukciji i dogradnji postojeće zgrade Radionice Tehničke škole Čakovec u vrijednosti 14,3 milijuna kuna, a ovih je dana započelo opremanje budućeg Centra kompetentnosti u strojarstvu opremom vrijednom ukupno 22,2 milijuna kuna. 

Do sada je ugovorena oprema i namještaj u vrijednosti od 6,5 milijuna kuna čija je isporuka u tijeku, a nakon opremanja novih školskih praktikuma, učenici će imati mogućnost učiti i raditi s najsuvremenijom opremom u praktikumu za energetsko strojarstvo i obnovljive izvore energije, za fluidne tehnike, za mjerenja i kontrolu kvalitete, za automatizaciju i robotiku, razvoj i konstrukcije, u praktikumu automehatronike, praktikumu za zavarivanje i obradu metala, praktikumu CAD/CAM tehnologije te praktikumu za CNC tehnologiju.

U potkrovlju se nalazi multimedijalna konferencijska dvorana koja može primiti i do 120 osoba, a tamo su smještena i četiri laboratorija u kojima će učenici strojarskih zanimanja, odrasli polaznici, nastavnici, ali i poduzetnici i gospodarstvenici, moći sudjelovati u programima stručnog usavršavanja i educirati se u novo opremljenim praktikumima.

Projekt rekonstrukcije i opremanja Tehničke škole Čakovec financira se iz Europskog Socijalnog fonda u iznosu od 26.2 milijuna kuna, te Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 29.9 milijuna kuna.

Inače, ovo je jedan od najvažnijih kapitalnih projekata Međimurske županije, a uspostavom Centra u cijelosti će se promijeniti sadržaj i obrazovna kvaliteta kao i primjena inovativnih metoda učenja. Projekt će omogućiti stvaranje infrastrukturnih, tehnoloških, organizacijskih i stručnih preduvjeta za vrhunsko strukovno obrazovanje te obrazovanje odraslih sukladno potrebama gospodarstva u području strojarstva u regiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba