Uvedena i novost - mogućnost online prijava programa i projekata

Grad Pregrada osigurao 171 tisuću kuna za financiranje programa i projekata udruga

Objavljeno: 19.02.2022. zagorjeinternational

Grad Pregrada je raspisao javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro. Na natječaj kojim se osiguravaju sredstva za aktivnosti udruga u 2022. godini, organizacije civilnog društva pozvane su prijaviti svoje potrebe, i to u obliku programa i projekata koji će se u djelo provoditi tijekom idućih mjeseci, odnosno, do kraja 2022. godine.
U svom ovogodišnjem proračunu, Grad je osigurao 171 tisuću kuna za financiranje programa i projekata udruga, a sredstva su razdijeljena na dva prioritetna područja. Tako će za aktivnosti udruga koje djeluju u kulturi ove godine biti izdvojeno 100 tisuća kuna, dok će udrugama koje djeluju u području zdravstva, socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, razvoja i demokratizacije društva, jačanja participacije mladih, promicanja volonterstva, jačanja gospodarstva, zaštite okoliša, poljoprivrede, zavičajne tradicijske baštine, povećanja turističke ponude, očuvanje digniteta i promicanju istine o Domovinskom ratu, psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja biti usmjereno 71 tisuća kuna.
Prednost pri financiranju ostvaruju udruge koje u svoje programe i projekte uključuju volontere, posebice mlade, koji na taj način stječu znanja i vještine potrebne za uključivanje na tržište rada i aktivno sudjelovanje u demokratskome društvu, udruge koje prijavljuju svoj program/projekt u partnerstvu s drugom udrugom ili predstavnicima javnog i poslovnog sektora u svrhu jačanja potencijala za razvoj lokalne zajednice te udruge s prijavljenim sjedištem na području grada Pregrade.
Rok za podnošenje prijava je zaključno sa 17. ožujkom. Od ove godine uvedena je novost u podnošenju prijave pa je tako omogućeno prijavljivanje putem online servisa “Digitalni obrasci” na platformi “Otvoreni grad” na mrežnoj stranici Grada Pregrade. Podnositelji prijave, koja se podnosi elektroničkim putem, dužni su, na zahtjev Grada, dostaviti na uvid svu potrebnu izvornu dokumentaciju i obvezne priloge u izvorniku. Osim elektroničkim putem, prijave se mogu podnositi i neposredno, u pisarnicu Grada Pregrade (1. kat, soba broj 15) ili preporučenom pošiljkom na adresu Grad Pregrada, Josipa Karla Tuškana 2, 49218 Pregrada, uz napomenu ˝NATJEČAJ ZA POTPORE UDRUGAMA – NE OTVARAJ˝.
Natječaj je objavljen na internetskoj stranici Grada Pregrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba