U Varaždinskoj županiji je u tijeku prikupljanje uzoraka za 19. "Decanter World Wine Awards"

TO JE OLIMPIJADA ZA VINARE: “Vina varaždinskog vinogorja svake su godine sve bolja i siguran sam da ćemo u London poslati i više uzoraka nego lani”

Objavljeno: 10.02.2022.

Poznati Decanter sudac Siniša Lasan, hrvatski sommelijerski prvak i ˝vinski izbornik˝ Varaždinske županije, ovih dana obilazi vinarije u Varaždinskoj županiji i tom će prilikom u suradnji sa samim vinarijama odabrati, odnosno, preporučiti vina za ovogodišnju izložbu u Londonu.

Tako je obišao i Vinariju Mežnarić, gdje su mu se, osim domaćina, vlasnika vinarije Hrvoja Mežnarića, pridružili i varaždinski župan Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, županijska vijećnica i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, načelnik Gornjeg Kneginca te županijski vijećnik Goran Kaniški i pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek.

Siniša Lasan izrazio je zadovoljstvo obilaskom i istaknuo kako Varaždinska županija ima jako dobra vina, koja svakako zaslužuju i trebaju biti dio hrvatske vinske priče.

– Vina varaždinskog vinogorja su svake godine sve bolja i siguran sam da ćemo u London poslati i više uzoraka nego prošle godine – rekao je Lasan te dodao kako se nada još većem uspjehu nego prethodnih godina.

Župan Stričak je naglasio kako varaždinski vinari imaju tradiciju i znanje, no treba im još više promocije, a u tome im pomaže upravo Varaždinska županija.

– Prošle godine sam prilikom promocije nagrađenih vina rekao kako su odličja dobivena na Decantaru u rangu s medaljama s Olimpijade za sportaše. Varaždinska županija i ove će godine dati podršku našim vinarima tako što ćemo pokriti troškove kotizacije za sva odabrana vina. Sudjelovanjem i osvajanjem medalja na Decanteru, vina naših vinara dobivaju sve veću prepoznatljivost, a Varaždinsku županiju pozicioniraju kao vrhunsku gastro – enološku regiju – rekao je župan i svim vinarima poželio puno uspjeha na ovogodišnjem Decanteru.

Podsjetimo, “Decanter World Wine Awards” najveće je i najutjecajnije svjetsko vinsko natjecanje, koje se svake godine održava u Londonu. Na tom natjecanju suci iz čitavog svijeta, uključujući Masters of Wine Master Sommeliere, kušaju vina ovisno o zemlji iz koje dolaze, regiji, boji, sorti grožđa, stilu, berbi, ali i cijeni. Suci ih degustiraju pojedinačno, pri čemu znaju o kojoj je regiji, stilu i cjenovnom razredu riječ, no ne znaju proizvođača niti naziv brenda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba