FOTO: Gorjelo dvorište i sjenica u Gorjakovom

BRZA REAKCIJA DVD-a PREGRADA: “Prilikom gašenja, naišli smo na plinsku bocu – odmah smo je uklonili u sigurnu zonu”

Objavljeno: 10.02.2022. zagorjeinternational

U srijedu u 15 sati DVD Pregrada je zaprimio dojavu o požaru sjenice i dvorišta u Gorjakovom. Četiri minute kasnije na teren su izašli navalno vozilo i autocisterna s osam vatrogasaca, a nešto kasnije i kombi vozilo s pet vatrogasca.
Dolaskom na mjesto intervencije, pregradski su vatrogasci zatekli požar pomoćnog objekta u dvorištu u fazi živog zgarišta te požar otvorenog prostora oko dvorišta.

– Navalna grupa je pristupila gašenju požara pomoćnog objekta, dok su se ostali vatrogasci rasporedili na gašenje požara otvorenog prostora. Prilikom gašenja, naišli smo na plinsku bocu koju smo odmah ohladili te je uklonili u sigurnu zonu. Požar je vrlo brzo lokaliziran te smo pristupili sanaciji rubnih dijelova i raskapanju zgarišta pomoćnog objekta. Zagorsku Javnu vatrogasnu postrojbu vratili smo u postaju jer nije bilo potrebe za njihovim djelovanjem – kažu iz DVD-a Pregrada.

Opožarena površina je veličine 300×300 metara, a intervencija je završila u 16.35 sati, povratkom u spremište.
Uz vatrogasce, na intervenciji su bili i djelatnici Policijske uprave krapinsko – zagorske. Iz policije su samo kratko priopćili da je došlo do požara suhe trave te da je tom prilikom izgorjela drvena sjenica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba