DONJA STUBICA: Jednoglasno donesena odluka o sakupljanju komunalnog otpada

Nova cijena odvoza za kućanstva trebala bi biti nešto povoljnija u odnosu na dosadašnju

Objavljeno: 02.02.2022. zagorjeinternational

Na sjednici Gradskog vijeća Donje Stubice, koja je održana u ponedjeljak, vijećnici su jednoglasno donijeli novu odluku o sakupljanju komunalnog otpada.
Gradonačelnik Nikola Gospočić rekao je da varijabilni dio cijene kojeg donosi koncesionar ne bi trebao ići gore, tako da bi nova cijena odvoza za kućanstva trebala biti nešto povoljnija u odnosu na dosadašnju.
U skladu s tim, cijena odvoza za sva kućanstva koja će sama zbrinjavati biootpad iznosit će 68 kuna, što predstavlja umanjenje za šest kuna u odnosu na dosadašnju cijenu.
Komunalni otpad će se i dalje odvoziti četiri puta mjesečno, a reciklabilni jednom mjesečno. Novost je da više neće biti polugodišnjeg obračunskog razdoblja, nego će se usluga odvoza plaćati mjesečno.
Gradonačelnik je upozorio i da više nema kategorije povlaštenih korisnika te da se oni dijele isključivo na dvije kategorije, kućanstva i nekućanstva. No, kako bi olakšali novonastalu situaciju staračkim i samačkim domaćinstvima koja su do sada plaćala manju cijenu odvoza smeća, donesena je odluka da će se s 40 posto sufinancirati fiksni dio cijene onim kućanstvima čiji su svi članovi stariji od 65 godina i nemaju prihod po kućanstvu veći od dvije tisuće kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba