Slijedi uređenje okoliša, a onda i službeno otvorenje

Završeni su 6,8 milijuna kuna vrijedni radovi na Kulturnom centru u Konjščini

Objavljeno: 29.01.2022. zagorjeinternational

Kulturni centar u Konjščini dobio je uporabnu dozvolu, čime su radovi na njegovom uređenju i službeno okončani. Kako je za Radio Stubicu istaknula načelnica Anita Curiš Krok, u posljednjih šest mjeseci intenzivirani su potezi po pitanju ishođenja uporabne dozvole. Ono što sada slijedi, jest uređenje okoliša, a potom službeno otvorenje centra.
Otkrila je i da je u sklopu realizacije došlo do dodatnih troškova u vidu uređenja okoliša i krova na zgradi nekadašnjeg bistroa “Za srce i dušu”, bez kojeg se nisu mogli završiti radovi na Kulturnom centru. Vrijednost projekta koji će općini Konjščina dati novu vizuru vrijedan je 6,8 milijuna kuna. Agencija za plaćanja sufinancira ga s 5,8 milijuna kuna, što znači da na Općinu otpada milijun kuna, no pola milijuna kuna dat će Ministarstvo regionalnog razvoja. Dakako, tu su i spomenuti dodatni troškovi koje će Općina podmiriti iz vlastitih sredstava.
U sklopu Kulturnog centra nalazi se prostrana dvorana s pozornicom, galerijom i prostorijom za izvođače, dok će se prostorije na katu dati na korištenje udrugama. (ZI) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba