Tradicionalno u sklopu "Noći muzeja"

U zabočkoj Gradskoj galeriji u petak se otvara zajednička izložba likovnih radova zagorskih osnovnoškolaca i učenika ŠUDIGO-a

Objavljeno: 27.01.2022. VH

Povodom obilježavanja manifestacije “Noći muzeja”, Pučko otvoreno učilište Zabok te Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok ovog petka u Gradskoj galeriji točno u podne otvaraju izložbu pod nazivom “ISPOD POVRŠINE u likovnom stvaralaštvu djece i mladih“.

Radi se o izložbi radova učenika osnovnih škola s područja Krapinsko – zagorske županije te učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, koja već sedam godina, u suradnji s POU Zabok i pod pokroviteljstvom KZŽ, sudjeluje u obilježavanju manifestacije “Noć muzeja”.

Uz otvorenje izložbe, u 14 sati će se održati i panel diskusija “UMJETNOST IZMEĐU STVARNOG I DIGITALNOG u uvjetima globalne krize“, a u naknadnom terminu planirana je i tematska likovna radionica.

Cilj je ovom izložbom objediniti likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola s područja županije, a koje će na izložbi biti prikazano zajedno s radovima učenika ŠUDIGO-a. Uz to, zadatak ovog projekta je i umrežavanje županijskih škola u području vizualnih umjetnosti te njihovo zajedničko uključivanje u aktualna zbivanja u kulturi i umjetnosti.

Izložbom će se pružiti jedinstveni uvid u kreativnost i vizualno stvaralaštvo mladih, gostovat će i učenici Srednje strukovne škole Varaždin, a samo događanje bit će organizirano uz poštivanje svih epidemioloških mjera, što uključuje i posjedovanje digitalne COVID potvrde.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba