VIDEO: Bili smo na “Car meetingu“ usred Zagorja, snimili 'bijesne jurilice', a u jednoj smo se i provozali

‘Ovdje su ljubitelji automobila iz cijele Hrvatske, pa čak i iz Norveške – svi su dobrodošli’

Objavljeno: 23.01.2022. zagorjeinternational

Istinski ljubitelji limenih ljubimaca s područja Krapinsko-zagorske županije, ali i mnogo šire, okupili su se ove subote na još jednom u nizu “meetinga“, koji su svaki puta i više nego dobro posjećeni. Ovi ljubitelji vožnje i automobila okupe se sa svojim ‘nabrijanim’ i dotjeranim ‘jurilicama’, a onda slijedi druženje i razgovor o, pogađate, automobilima, ali i drugim automobilskim temama.

Iako nemamo ‘jurilicu’ koja bi se mogla uklopiti među njihove, ipak smo im se odlučili pridružiti na “meetingu“ te popričati s njima kako bi mogli barem malo doživjeti taj osjećaj adrenalina i istinske ljubavi prema automobilima.

Tamo smo pronašli Davora i Mihaela, organizatore, koji su nam ispričali kako je sve krenulo.

Sukladno vremenskim prilikama

– Prije dvije godine krenuli smo u organizaciju “Car meetinga“ koja na platformi Instagram djeluje pod nazivom “tuningcrewzagorje“. Krenuli smo s 10, 15 sudionika s područja Zagorja, a onda se rodila ideja da napravimo stranicu i proširimo svoje djelovanje. Danas su ovdje ljubitelji automobila iz cijele Hrvatske, ima ih iz Zagreba, Siska, ali i iz Slovenije pa čak i Norveške. Okupljamo se kako bismo razmijenili iskustva, međusobno podijelili svoja mišljenja i proučili opremu – kažu Davor i Mihael te poručuju da su na ova okupljanja uvijek svi dobrodošli.

Davor trenutno vozi BMW-a E36, oldtimera iz 1992. godine, a u njega je u protekla tri mjeseca uložio oko 3000 eura, no kaže kako je to tek početak. Kada smo ga upitali za najveću dosadašnju investiciju u automobil, kaže kako je to definitivno ugradnja ”šibera”. Mihael pak posjeduje dva automobila – BMW F20, M paket iz 2013. godine i Citroen C2. Kako kaže Mihael, automobil odabire sukladno vremenu pa je na današnjem “meetingu“ provozao svog Citroena.

Jedan od sudionika, Matija K., vozi žuti Golf 1 kojeg je kupio prije par mjeseci, a jedina mu je želja kupiti nove “felge” jer je njemu auto savršen upravo ovakav kakav jest. Njegov prijatelj Dean vozi, kako kaže, ‘japansku zvijer’, Suzuki Swift Sport iz 2008. godine, a ističe kako je najveća vrijednost automobila da nikad nije popravljan, izgleda kao nov pa dodatna ulaganja nisu potrebna.

‘To se ne govori’

Matija S. pak svog Golfa 5 GTI iz 2008. godine ima godinu dana. Kaže kako je cijenom i kvalitetom bio jedan od pristupačnijih, a dodatni plus je takozvani “stage 1“, sportska mapa za svakodnevnu upotrebu. Pitali smo ga i koliko je dosad uložio u svog Golfa, a odgovorio je kratko i jasno: “To se ne govori“.

Na “meetingu“ smo sreli i Dinu koji je na jučerašnji susret stigao iz Norveške s Mercedesom CLA 45 AMG, a za ovo okupljanje saznao je preko Instagrama. Ulaže puno u automobil kako bi mu bio po guštu, a sljedeći je korak kupnja novih “felgi”, premda kaže da automobil sada izgleda upravo onako kako ga je zamišljao. (mč, vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba