KORONA BROJKE DIVLJAJU: I u KZŽ raste broj zaraženih učenika i djelatnika obrazovnih ustanova

S današnjim danom pet je zagorskih škola prešlo na online nastavu

Objavljeno: 20.01.2022. Vanja Hozmec

Korona brojke ‘divljaju’ na razini cijele Hrvatske, a jučer je oboren i rekord novozaraženih, kojih je bilo više od 10.427. Prema tome, u Hrvatskoj je sve više zaraženih učenika, a broj raste i u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Sve se više škola tako odlučuje na prelazak na C model praćenja nastave, a o kojim se školama radi rekao nam je načelnik stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber.

– Škole koje su u županiji trenutno, s današnjim danom, kompletno na C modelu nastave su Srednja škola Krapina, Srednja škola Zabok, Osnovna škola Sveti Križ Začretje, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički te Područna škola Petrovsko. Osnovne škole u Krapinskim Toplicama i Mariji Bistrici, škola u Gornjem Jesenju te Srednja škola Zlatar imaju određena razredna odjeljenja koja nastavu prate online – kazao je Skuliber.

Također, otkrio nam je i podatke što se tiče zaraženih učenika po zagorskim školama, ali i ostalih djelatnika škole.

– S jučerašnjim danom imali smo ukupno 43 razredna odjeljenja koja su nastavu pratila online u osnovnim školama te 26 u srednjim školama. Imamo i 30 razrednih odjeljenja u osnovnim školama u samoizolaciji i 16 razrednih odjeljenja u samoizolaciji u srednjim školama. Također, s jučerašnjim smo danom imali ukupno 681 COVID pozitivnog učenika u 40 škola, od čega u 31 osnovnoj i devet srednjih, a što se tiče djelatnika, s jučerašnjim smo danom imali 139 COVID pozitivnih djelatnika u 36 škola, od čega u 27 osnovnih i devet srednjih – rekao je načelnik stožera te naglasio da se situacija mijenja iz sata u sat. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba