Vijećnici izglasali drugi rebalans

Proračun Stubičkih Toplica smanjen za 1,2 milijuna i sada iznosi 13,3 milijuna kuna

Objavljeno: 31.12.2021. zagorjeinternational

U srijedu je održana e-mail sjednica Općinskog vijeća Stubičkih Toplica, na kojoj je donesena druga izmjena proračuna Općine za ovu godinu.

Kod prve izmjene plana, ukupni su prihodi iznosili 14.572.000 kuna, dok su drugom izmjenom plana oni smanjeni za 1.243.000 kuna, odnosno za 8,5 posto, te sada iznose 13.328.000 kuna, javlja Radio Stubica.

Također, u proračun je uvršten i manjak od 1.503.000 kuna, a smanjen je prvenstveno jer u ovoj godini nije realiziran projekt izgradnje ceste u Stubičkom Strmcu prema budućem groblju, za kojeg je bilo planirano oko milijun kuna.

Između ostaloga, na sjednici su većinom glasova donesene odluke o kupnji rabljenog službenog vozila u iznosu od oko 200.000 kuna te kosilice za travu za 100.000 kuna. Navedene kupnje nije podržao Klub vijećnika SDP-a, kao niti rebalans proračuna.Također, iz Kluba SDP-a izrazili su nezadovoljstvo i poskupljenjem vrtića od iduće godine, zatim time što nisu osigurana sredstva za produljeni boravak djece nižih razreda u školama, sredstva za besplatni vrtić djeci s teškoćama te za sanaciju kotlovnice u školi. U svome su priopćenju istaknuli i nezadovoljstvo time što se materijali za sjednicu, kako kažu, ne šalju na vrijeme, ali i time što je u zadnji tren odlučeno da će se održati e-mail sjednica, čime je, ističu, onemogućeno aktivno sudjelovanje vijećnika. To ih je posebno zasmetalo s obzirom na to da se, kako su priopćili, u općini i dalje održavaju razna okupljanja i druženja po kafićima, restoranima i slično.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba