Potpisani ugovori o stipendiranju

Grad Klanjec dodijelio devet financijskih pomoći za srednjoškolce i četiri za studente

Objavljeno: 29.12.2021. zagorjeinternational

U ponedjeljak je gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek potpisao ugovore s učenicima, studentima i njihovim roditeljima o dodjeli učeničkih i studentskih pomoći za ovu školsku, odnosno akademsku godinu.
Grad je iz proračunskih sredstava ove godine dodijelio devet financijskih pomoći za srednjoškolce, u iznosu od 250 kuna mjesečno. Sedam učenika ostvarilo je pravo na pomoć prema socijalnom kriteriju, a Tamara Harcet i Ivana Posavec tu su potporu dobile zahvaljujući dosadašnjem uspjehu u školovanju.
Potpisana su i četiri ugovora za studentske pomoći u iznosu od 550 kuna mjesečno. Dvije su pomoći dodijeljene prema socijalnom kriteriju, a Martini Ricijaš i Ivanu Gašparu na temelju dosadašnjeg uspjeha.
Gradonačelnik je istaknuo kako vjeruje da će ova financijska potpora roditeljima, s obzirom na troškove srednjoškolskog, a osobitog studentskog školovanja, koji nisu mali, dobro doći. Najavio je i da će Grad u idućoj školskoj/akademskoj godini gotovo sigurno povećati pojedinačne iznose kojima će se financijski podupirati učenike i studente, a da se nada i većem broju prijava.
Brlek je kazao da Grad i na druge načine podupire sustav obrazovanja, pa tako već niz godina sufinancira učenički prijevoz, koji je za sve učenike srednjih škola besplatan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba