Za radosnije blagdane

Općina Petrovsko osigurala bonove za umirovljenike, dugotrajno nezaposlene i starije od 80 godina bez primanja

Objavljeno: 20.12.2021. zagorjeinternational

Odlukom načelnika Stjepana Krkleca, umirovljenici, dugotrajno nezaposlene osobe te oni stariji od 80 godina bez primanja s područja općine Petrovsko će povodom božićnih i novogodišnjih blagdana primiti jednokratnu pomoć u obliku bona.
Umirovljenici čija primanja ukupno ne prelaze 1200 kuna mjesečno tako će dobiti bon u iznosu od 200 kuna, a oni čija mjesečna primanja ne prelaze 1700 kuna, dobit će bon od 100 kuna.
Dugotrajno nezaposlene osobe, a tu se ubrajaju one koje su bez posla više od godinu dana, dobit će bon u iznosu od 150 kuna, a osobe starije od 80 godina bez primanja dobit će bon od 500 kuna, uz predočenje osobne iskaznice i OIB-a.
Bonovi se mogu preuzeti od 20. do 30. prosinca od 8 do 14 sati u prostorijama Općine Petrovsko. Umirovljenici prilikom preuzimanja moraju predočiti osobnu iskaznicu, OIB i odrezak zadnje primljene mirovine. Dugotrajno nezaposlene osobe moraju predočiti potvrdu Zavoda za zapošljavanje iz koje je vidljivo da su neprekidno u evidenciji nezaposlenih godinu ili više od godinu dana, te OIB i osobnu iskaznicu.
Ulaz u prostorije Općine moguć je samo uz predočenje COVID potvrde. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba