Ona je definitivno najsnažnija zagorska tinejdžerka!

Mlada ‘zvijer’ Patricija Slakoper (18) iz Srele Brutal Teama srušila novi rekord i postala najjača kadetkinja Hrvatske u bench pressu

Objavljeno: 20.12.2021. zagorjeinternational

Na trećem, ujedno i posljednjem ovogodišnjem natjecanju u powerliftingu i bench pressu, održanom u nedjelju u Virovitici, gdje se okupilo stotinjak natjecatelja, najmanje do sada zbog pandemije koronavirusa, mlada dizačica utega, natjecateljica u bench pressu, snažna Zagorka Patricija Slakoper (18) iz oroslavskog Srele Brutal Teama, u samo godinu dana srušila je i drugi rekord u kategoriji kadeta do 57 kilograma (vaga 55,2 kilograma), podignuvši 58 kilograma. Podsjetimo, prije tri mjeseca u Zagrebu, na Državnom prvenstvu Hrvatske, srušila je rekord star sedam godina u kategoriji kadeta do 63 kilograma (vaga 59,5 kilograma), podignuvši 55 kilograma.
Ovim novim rekordom postala je najjača kadetkinja Hrvatske u bench pressu, a cilj joj je kroz 2022. godinu srušiti još dva rekorda dok ne postane juniorka i to u kategoriji do 52 kilograma i kategoriji +63 kilograma.

U Virovitici je srušila rekorde Andreji Petrek, bivšoj članici Srele Brutal Teama star šest godina, koja je prije tri tjedna u Švedskoj, kao juniorka, postala svjetska prvakinja, podignuvši 122,5 kilograma.

– Za mladu Patriciju, ako nastavi ovakvim tempom brutalno trenirati, velika je budućnost u tom sportu, koji uskoro postaje i olimpijski – kaže predsjednik i trener Srele Brutal Teama Srećko Srele Martinić, koji kaže kako trenutno ima puno mladih snaga čije vrijeme tek dolazi.
Srele, kao diplomirani trener powerliftinga, povukao se s natjecanja zbog, kako kaže, brutalne povrede ramena 6. rujna 2019. u Zadru, prilikom pokušaja obaranja novog rekorda od 201 kilogram. Inače, Srele vec osam godina drži dva nacionalna rekorda od 200 i 198 kilograma u kategoriji veteran 1, a cilj mu je nakratko se vratiti na dva natjecanja početkom 2023. godine, da sruši u ‘masteru 2’ 50+ dva rekorda stara 11 godina koji, kako kaže, pripadaju njemu i definitivno predugo stoje.
U Virovitici je bio još i Leo Alagić (18), kadet do 93 kilograma koji je ostao bez rezultata zbog tri neuspješna pokušaja na 122,5 kilograma.

– Srele Brutal Team ima pogon mladih liftera čije vrijeme tek dolazi i uskoro ćemo neke od njih popratiti već u ožujku 2022., na prvom natjecanju u Pitomači. Ovo je vrlo težak i zahtjevan sport i zlatna medalja, kad se ona poprati i rekordom, vrh je natjecanja i šlag na tortu. Treninzi ss odvijaju u Zaboku, u City Fitnessu, a svi koji misle da mogu izdržati, dobro su došli. Sretan vam i blagoslovljen Božić i Nova 2022 godina – poručuju Srećko Martinić Srele.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba