Sinergijom Općine Lobor i mjesnih odbora, sanirane četiri veće dionice nerazvrstane ceste

NAČELNICA JEMBRIH: Ceste su nam apsolutni prioritet, do svake kuće mora ići asfalt. Problem će biti riješen do kraja mandata

Objavljeno: 15.12.2021. zagorjeinternational

Dobrom suradnjom s mjesnim odborima, ove su godine u općini Lobor sanirane četiri veće dionice nerazvrstane ceste, dvije u Petrovoj Gori i dvije u Završju Loborskom.
Ukupna vrijednost radova je više od 600.000 kuna, a u 85-postotnom iznosu sufinancirani su sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, iz Programa podrške brdsko – planinskim područjima, dok je preostalih 15 posto osigurano iz proračuna Općine.
Istaknuvši dobru suradnju s Ministarstvom, načelnica Jembrih ističe bitnu novost za mještane, koji su sada oslobođeni sufinanciranja u kojem su dosad sudjelovali.
– Ceste su nam apsolutni prioritet. Do svake kuće mora ići asfalt te nastavljamo sve započeto u prošlom mandatu, radeći istim tempom i u nadolazećem razdoblju, uz dobro vođenu politiku resornog ministarstva – kaže načelnica Jembrih, dodajući da su radovi na novim dionicama za sljedeću godinu već pripremljeni.
– Jako dobro surađujemo s mjesnim odborima, koji su i ove godine uključeni u planiranje proračuna i složni smo oko odabira dionica, što će nam biti prioritet za 2022. godinu, a nadamo se i daljnjoj podršci Ministarstva regionalnog razvoja – dodala je načelnica, uvjerena kako će do kraja ovog mandata uspjeti riješiti veliki dio problema s nerazvrstanim cestama u Loboru.
Osim na nerazvrstanim cestama, zbog projekta aglomeracije, radovi traju i na županijskoj cesti. Načelnica Jembrih poziva mještane na strpljenje.
– Znam da trenutni radovi otežavaju promet na županijskoj cesti, no molim naše sumještane za strpljenje jer će uređenjem te prometnice, općina Lobor konačno dobiti poveznicu i novi asfalt na toj dionici – zaključuje Jembrih. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba