Hrvati ponovno ujedinjeni za pomoć djevojčici koja boluje od zloćudnog tumora na mozgu

Malena Kiara odlazi na eksperimentalno liječenje u Ameriku – ondje će biti prvi međunarodni pacijent

Objavljeno: 14.12.2021. zagorjeinternational

Roditelji sedmogodišnje Šibenčanke Kiare Goršić, koja vodi bitku protiv zloćudnog tumora na mozgu i koja je ponovno ujedinila cijelu Hrvatsku, potpisali su ugovor za eksperimentalnu studiju u Americi, piše 24 sata.

– Za ovo smo se i borili jer je to velika nada za našu malenu. Kiara je postala prvi međunarodni pacijent kojeg su Amerikanci primili na ovo kliničko ispitivanje, za što i naši liječnici kažu da je to kao da se ponovno rodila. Tek joj sada predstoji borba i nada, no dobila je priliku da se bori i to je velika stvar- kazao je Kiarin otac Valentino.

Kiara će zajedno s roditeljima i mlađom sestrom na liječenje otputovati već sljedeći tjedan. U Americi, zbog toga što imaju dovoljno ovako teških slučajeva, dosad nisu primali strane pacijente.

– Najvjerojatnije putujemo u ponedjeljak. Kao što smo vam rekli na ljeto, radimo i radit ćemo sve da pomognemo našoj djevojčici. Zahvaljujemo svim dragim ljudima koji nam u tome cijelo vrijeme pomažu novčanim donacijama, jer je liječenje doista strahovito skupo. Bez njih, naravno, ne bismo dobili ovu priliku – istaknuo je Kiarin otac.

Radi se o iznosu od dva do pet milijuna dolara. Djevojčica je prošla kemoterapiju te je nakon nje dvaput bila na magnetnoj rezonanci, a za odlazak u Ameriku bilo je važno da se zloćudni tumor na mozgu nije proširio.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba