Policija razotkrila zločinačko udruženje koje se bavilo poizvodnjom i trgovanjem drogama

U skladištu u Velikoj Gorici pronađeno 2295 stabljika konoplje, 4200 grama konoplje i kompletna oprema za uzgoj bilja

Objavljeno: 10.12.2021. zagorjeinternational

Službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom, 29-godišnjakom i četiri državljanina Republike Srbije starosti 29, 31, 35 i 38 godina te jednom zasad nepoznatom muškom osobom zbog sumnje da su, kao zločinačko udruženje, neovlašteno proizvodili i trgovali drogama, a 32-godišnjak je osumnjičen i da je sam počinio kazneno djelo “Zločinačko udruženje“.

Sumnja se da je 32-godišnjak krajem kolovoza, s namjerom i protivno zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, organizirao zločinačko udruženje na način da je u zajedničko djelovanje, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, povezao ostale osumnjičene.

Također, sumnja se i da su osumnjičeni s istim ciljem međusobno podijelili poslove unutar udruženja, na način da je 32-godišnjak financirao nabavu sjemena konoplje i opreme za umjetne uvjete uzgoja bilja, a 29-godišnjak je bio zadužen za pronalazak pogodnog prostora za instalaciju opreme i uspostavu improviziranog laboratorija, koji je i pronađen na području Velike Gorice. Osumnjičeni 32-godišnjak i 29-godišnjak su svakodnevno brinuli o sadnicama, a po sazrijevanju bi 32-godišnjak angažirao četiri osumnjičena državljanina Srbije za branje i pripremu konoplje za neovlaštenu prodaju na ilegalnom tržištu.

Kriminalističkim istraživanjem provedena je pretraga skladišta na području Velike Gorice prema nalogu suda, a pronađeno je ukupno 2295 stabljika konoplje visine do 120 centimetara, 4200 grama konoplje, kao i kompletna oprema za uzgoj bilja.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba