Poljoprivredna zadruga Krapina proslavila 80 godina postojanja

“Mijenjali su se sustavi i države, ali Zadruga je opstala. I danas ima dobru perspektivu”

Objavljeno: 08.12.2021. zagorjeinternational

Poljoprivredna zadruga Krapina u utorak je u svojim prostorima u Krapini održala prigodnu svečanost kojom je obilježila 80 godina svoga djelovanja. Osnovana je još davne 1941. godine, kao “Sveopća seljačka gospodarska zadruga zagorskih privrednika“, a danas je ustrojena kao samostalni gospodarski subjekt s devet zaposlenika.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je da se u životu može svašta kupiti, ali ne i tradicija, pa otkrio da je u Zadruzi proteklih 80 godina radilo više od 900 ljudi, a u jednom je trenutku brojila čak 1700 članova.

– Raspon njezinih djelatnosti je bio izuzetno širok te je kroz svoju povijest bila nezaobilazan gospodarski subjekt na području Krapinsko – zagorske županije. Dakako da nije bilo lako izdržati ovih 80 godina. Mijenjali su se sustavi i države, a Zadruga je opstala. Poljoprivredna zadruga Krapina danas ima dobru perspektivu. Stabilno posluje, ima dobre poslovne partnere s razvijenom mrežom trgovina te stalne i vjerne kupce. S obzirom na viziju koju ima upravitelj Kranjčec, vjerujem da će ona samo rasti, na zadovoljstvo svih svojih djelatnika i kupaca – poručio je župan Kolar i ovom prilikom Zadruzi dodijelio zahvalnicu za dugogodišnji doprinos razvoju i unapređenju poljoprivrede.
Zadruga posluje na području Krapinsko – zagorske i Sisačko – moslavačke županije te Grada Zagreba, a sve je davnih dana počelo udruživanjem malih poljoprivrednika i otkupom njihovih proizvoda, rekao je upravitelj Zadruge Vedran Kranjčec.

– Najbolje trenutke zadruga je proživljavala 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Međutim, zadruga uredno posluje, izvršava sve svoje obaveze prema državi, banci, zaposlenicima i bavi se prvenstveno proizvodnjom jabuka te soka i octa od jabuka – rekao je Kranjčec i dodao da imaju odličnu suradnju s lokalnim trgovačkim lancima.
Predsjednik Skupštine Zadruge Josip Lončar iskoristio je ovu priliku i dodijelio priznanja Poljoprivredne zadruge Krapina za izniman doprinos u razvoju i unapređenju njezinog rada Krapinsko – zagorskoj županiji, Trgocentru, tvrtki “MIP d.o.o.“ iz Siska te Nadi Topolovec, djelatnici koja u Zadruzi radi već 43 godine.
Uz predstavnike dobitnika priznanja i djelatnike Poljoprivredne zadruge Krapina, svečanoj obljetnici nazočili su i pročelnica županijskog Upravnog odjela nadležnog za poljoprivredu Sanja Mihovilić te nekadašnji upravitelj Zadruge Željko Košutić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba