Općina i Župa Lobor prikupljaju donacije u sklopu božićne humanitarne akcije

“‘Košarice ljubavi’ s namirnicama i higijenskim potrepštinama podijelit ćemo umirovljenicima i socijalno ugroženim građanima”

Objavljeno: 08.12.2021. zagorjeinternational

Kako bi mještani i župljani i ovog došašća mogli zajedno pomoći onima kojima je to najpotrebnije, Općina Lobor i loborska Župa sv. Ane i ove godine organiziraju božićni projekt “Košarica ljubavi”. Tijekom adventa građani doniraju namirnice i higijenske potrepštine, a bogati će paketi umirovljenicima i socijalno ugroženim stanovnicima biti podijeljeni uoči Božića.
– Mi smo se odlučili na ovakav način razveseliti naše mještane i župljane. Nemamo još uvijek one klasične božićnice, već smo se odlučili za pakete, koji su i veće vrijednosti nego božićnice u nekim općinama i gradovima. Naše “Košarice ljubavi” dijelimo dvaput godišnje, za Božić i za Uskrs – kaže načelnica Lobora Ljubica Jembrih.
Donacije se, kao i ranijih godina, prikupljaju u crkvi sv. Ane u Loboru te u trgovinama diljem općine, gdje su postavljene posebno označene kutije za donacije, a načelnica ne sumnja da će se humanitarnoj akciji i ove godine odazvati brojne Loborke i Loborci.
– Naši ljudi doista imaju mnogo empatije i rado se odazivaju našim akcijama, kojima prikupljamo namirnice i higijenske potrepštine za potrebite, a budući da se pomoć prikuplja za sve župljane naše župe, “Košarice ljubavi” otići će i na brojne adrese izvan općine Lobor – ističe načelnica i napominje da, osim mještana i župljana, i Općina sudjeluje u “punjenju” košarica.
– Nastojimo da u tim paketima bude doista sve što je potrebno našim najugroženijim župljanima, kako bismo im uljepšali blagdane i obogatili blagdanski stol, da i oni mogu osjetiti radost i ljepotu Božića na najljepši način – kaže načelnica Jembrih i dodaje da će se za sljedeću godinu u planu proračuna naći i prijedlog kojim bi se umirovljenicima s područja općine Lobor osigurale i božićnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter