Zabočki nezavisni vijećnik Branko Sadaić poslao zamolbu HŽ-u, da vlaku koji prometuje od Zagreba do Zaboka dodijeli ime "ZAGORJE"

“Elektrifikacija pruge je za Zagorce povijesni trenutak u dugoj tradiciji putovanja prema Zagrebu i treba se posebno obilježiti”

Objavljeno: 03.12.2021. Alen Brodar

Zabočki nezavisni gradski vijećnik Branko Sadaić, inače jedan od kandidata za gradonačelnika Zaboka na prošlim lokalnim izborima, uputio je dopis HŽ Putničkom prometu, u kojem moli da se brzom vlaku broj 790, koji prometuje od zagrebačkog Glavnog kolodvora, preko Zaprešića, do Zaboka i obratno, dodijeli ime “Zagorje”.

Njegovu zamolbu prenosimo u cijelosti:

– Obraćam vam se uime nezavisne skupine građana grada Zaboka, u svrhu zamolbe za dodjelu imena “Zagorje” brzom vlaku broj 790 Zagreb GK – Zaprešić – Zabok. Kao što znate, s novim voznim redom 2021./2022., bit će puštena u promet elektrificirana i modernizirana pruga R201 Zaprešić – Čakovec, na dionici Zaprešić – Zabok. Ovo je za putnike iz Hrvatskog zagorja povijesni trenutak i prekretnica u dugoj tradiciji putovanja prema Zagrebu. Projektom elektrifikacije i modernizacije spomenute pruge, u Zagorju se stvorila jedna potpuno nova slika željeznice, željeznice koja može odgovoriti zahtjevima i pitanjima suvremenog načina života. Smatramo da se ovakav povijesni trenutak treba obilježiti na poseban način i stoga vas ljubazno molimo i upućujemo prijedlog da se to obilježi dodjeljivanjem imena ,”Zagorje” vlaku broj 790, kao što to imaju vlakovi poput vlaka 210 “Sava”, 158 “Croatia”, 212 “Mimara” i drugi. Nadamo se vašoj volji i želji za provedbu gore navedenog – stoji u zamolbi Sadaića.

Ulazak dvije tisuće tona teškog vlaka kojeg vuče električna lokomotiva u kolodvor Zabok, 30. studenoga 2021. pogledajte u videu:

Izvor: HŽ Infrastruktura

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba