ODLIČNE VIJESTI STIŽU IZ ZLATARA: Odobreno je 5,2 milijuna kuna za izgradnju pristupne ceste prema Ivanščici

STVARAMO UVJETE ZA TURISTIČKI PROCVAT: “Želja nam je i vojni objekt na Ivanščici preurediti u hotel”

Objavljeno: 01.12.2021. zagorjeinternational

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pozitivnim je ocijenila zahtjev Grada Zlatara u sklopu Podmjere 4.3. “Potpora za ulaganje u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva“, čime se Gradu odobrava stopostotni iznos financiranja izgradnje pristupne ceste prema Ivanščici, priopćila je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

Projekt je vrijedan 5.285.273 kune.

– Cesta je jako važna, i za Grad Zlatar i za Općinu Lobor, jer unatoč tome što je Grad Zlatar provodio projekte, time su na dobitku i stanovnici općine Lobor, ali smatramo da je to važno i za cijelu Krapinsko – zagorsku županiju te za razvoj turizma na našem području. Dugo se govori i o vojnom objektu koji se nalazi na Ivanščici na našoj strani, a koji je trenutno u vlasništvu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, i gdje u budućnosti svakako želimo napraviti hotel jer je to jedino područje koje je po prostornom planu predviđeno za takav sadržaj, ali za to nam je potrebna barem jedna cesta kojom će se moći vršiti i opskrba i druge stvari koje su potrebne za razvoj, ali i za dolazak gostiju – pojašnjava gradonačelnica Auguštan-Pentek, pa dodaje da će ova cesta biti od iznimne važnosti jer za sada jedina pristupna cesta prema vrhu Ivanščice, postoji s ivanečke strane.

– Naravno da potičemo pješačenje i zdrav život, ali ovo je jako važno i za službe koje će onda moći doći do nepristupačnih terena. Tu prvenstveno mislim na vatrogasne službe zbog, ne daj Bože, neke veće katastrofe – ističe gradonačelnica i dodaje da će ova cesta puno značiti svima koji se nalaze podno Ivanščice, a posebno OPG-ovcima i ljudima koji se bave turizmom.

Što se tiče radova, Auguštan-Pentek najavljuje da bi trebali započeti, ali i završiti već iduće godine.

– Ovo je odluka koju smo danas dobili, čekamo potpisivanje ugovora kako bismo mogli provesti javnu nabavu, i u sljedećoj godini, s početkom proljeća, vjerujemo da će krenuti radovi. Javne nabave traju i po mjesec i pol do dva mjeseca, ali očekujemo i završetak radova u sljedećoj godini. Veselim se i nekim projektima koje smo već imali u planu, susretima mještana s dvije strane, dakle, i grada Ivanca i Zlatara, ali i brojnim aktivnostima koje će se gore na Ivanščici provoditi. Vjerujem da će takav jedan događaj biti organiziran odmah iduće godine, po završetku ove ceste – otkriva zlatarska gradonačelnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba