Proračun Općine Stubičke Toplice za iduću godinu iznosi 12,6 mil. kuna

“U planu su brojni projekti – asfaltiranje dijela Strmečke ceste, modernizacija javne rasvjete, rekonstrukcija dječjeg igrališta…”

Objavljeno: 30.11.2021. zagorjeinternational

U ponedjeljak je održana sjednica Općinskog vijeća Stubičkih Toplica, na kojoj je donesen općinski proračun za 2022. godinu te projekcije za 2023. i 2024. godinu, piše Radio Stubica.
Proračun za iduću godinu, s proračunskim korisnicima, Dječjim vrtićem “Zvirek“ i Općinskom knjižnicom, planiran je u iznosu od 14.87.500 kuna, a bez proračunskih korisnika u iznosu od 12.620.000 kuna.
Načelnik Beljak istaknuo je da je proračunom planirano asfaltiranje dijela Strmečke ceste prema groblju i nekoliko drugih nerazvrstanih cesta, potom modernizacija javne rasvjete i rekonstrukcija dječjeg igrališta u centru Stubičkih Toplica, izgradnja nogostupa u Ulici Brezina i uz Ulicu Ljube Babića Đalskog te izgradnja disc golf igrališta u šumi Kamenjak. Jednako tako, zadržana je razina financiranja programa i aktivnosti u obrazovanju, kulturi, sportu, javnom redu i sigurnosti. Posebno se to odnosi na socijalnu zaštitu najugroženijih skupina stanovništva. Osigurana su i sredstva za funkcioniranje ureda Turističke zajednice, izvještava Radio Stubica.
Na sjednici je donesena odluka o povećanju ekonomske cijene  boravka u Dječjem vrtiću “Zvirek“, pa će tako roditelji umjesto dosadašnjih 1680 kuna, plaćati 2250 kuna mjesečno. Do povećanja cijene, pojašnjeno je na sjednici, prvenstveno je došlo zbog povećanja ulaznih troškova, no, sada je povećan i udio koji će sufinancirati Općina, pa će tako roditelji od 1. siječnja iduće godine za prvo dijete vrtić plaćati 900, a za drugo 800 kuna. To je, ovisno o kategoriji, 50 do 60 kuna više u odnosu na sadašnju cijenu.
Dodajmo još da je donesena i Odluka o ustrojstvu i djelokrugu Jedinstvenog upravnog odjela Općine, a, vezano uz tu Odluku, i Odluka o osnivanju vlastitog općinskog pogona za komunalne djelatnosti te pravilnik o njegovom poslovanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba