Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu u središtu općine, počeo je "Advent u Konjščini"

Bira se najljepše okićeni balkon, a ponad Starog grada u novogodišnjoj noći bit će organiziran vatromet

Objavljeno: 30.11.2021. zagorjeinternational

Općina Konjščina u suradnji s ustanovama, udrugama, poduzećima i građanima osmislila je prigodni program povodom adventskih i božićnih dana u prosincu, pod nazivom “Advent u Konjščini”.
Prvo adventsko događanje organizirano je prošle nedjelje, u središtu općine, gdje je uređen veliki adventski vijenac te je upaljena prva svijeća.
U programu su sudjelovali Društvo Naša djeca, Zbor Osnovne škole i Zbor sv. Dominika, s adventskim pjesmama, dok su se članovi HPD-a Gradina pobrinuli za okrjepu. Blagoslov i liturgijska čitanja vodili su vlč. Milan Pušec i teolog Marko Malek Solgat.
Uz program koji će se ondje odvijati svake nedjelje, u prosincu će Općina provoditi i humanitarnu akciju pomoći najpotrebitijim mještanima.
“Advent u Konjščini” nastavlja se već ove subote, kada će se u župnoj crkvi sv. Dominika, s početkom u 6 sati, u spomen na rudare, slaviti sveta misa zornica. U nedjelju će se s početkom u 18 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana upaliti druga adventska svijeća.
U ponedjeljak, 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole, u Dječji vrtić i Osnovnu školu Konjščina doći će sveti Nikola koji će razveseliti mališane, a u nedjelju, 12. prosinca, na središnjem trgu s početkom u 18 sati upalit će se treća adventska svijeća. Nakon toga, s početkom u 18.15 sati, ispred Doma zdravlja započet će kićenje bora.
U nedjelju, 19. prosinca, u središtu općine s početkom u 17 sati, uz prigodni program, održat će se Božićni sajam, a zatim će biti upaljena i četvrta adventska svijeća.
Na Badnjak, misa polnoćka slavit će se u 23.50 sati u župnoj crkvi sv. Dominika, a na Božić u Župnoj crkvi sv. Dominika s početkom u 16 sati bit će blagoslov djece.
U četvrtak, 30. prosinca, s početkom u 9 sati, održat će se online proglašenje najljepše okićenog balkona kuće i zgrade, a Stara će se godina ispratiti 31. prosinca uz vatromet sa Starog grada, s početkom u 23.50 sati.
Uz brojne suorganizatore i sudionike, glavni organizator i pokrovitelj događanja je Općina.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba