Grad Klanjec za svaku pohvalu

NA SAMOM VRHU U RH: U prošloj godini za obrazovanje iz proračuna uložili čak 50,44 posto sredstava

Objavljeno: 29.11.2021. zagorjeinternational

Klanjec je, uz Vrbovec, Pazin, Kutjevo i Bjelovar, grad koji je prema analizi podataka Ministarstva financija o izvršenju proračuna za prošlu godinu, najviše izdvojio za obrazovanje.

Naime, taj je zagorski grad u 2020. godini, iz proračuna za obrazovanje izdvojio 50,44 posto. Taj podatak pokazuje povećanje od čak 193,98 posto u odnosu na 2019. godinu, a u usporedbi s 2017. godinom, čak 466,23 posto.

U što je to sve Grad Klanjec ulagao u 2020. godini, podsjetio je gradonačelnik Zlatko Brlek:

– Najveći iskorak u prethodnom razdoblju bilo je otvaranje produženog boravka u našoj osnovnoj školi, a što je omogućio Grad Klanjec zahvaljujući stopostotnom iznosu financiranja iz gradskog proračuna radi novozaposlenog učitelja u produženom boravku za učenike prvog i drugog razreda. Tako smo uz raniju jednosmjensku nastavu u našoj matičnoj i područnoj školi, riješili još jedan veliki problem roditelja, osobito onih koji rade izvan grada. Sufinanciraju se troškovi školske kuhinje za djecu iz obitelji s troje i više djece, nezaposlenih roditelja, samohranih roditelja te učenika s posebnim potrebama. Tim se učenicima sufinanciraju i troškovi školskih izleta te škole plivanja. Sufinancira se prijevoz učenika te nabava radnih bilježnica za sve učenike osnovne škole. Kontinuirano se pokušava ulagati u nova tehnološka rješenja te su za matičnu školu u Klanjcu i područnu školu u Lučelnici nabavljene pametne ploče, a ove je godine nabavljen jedan interaktivni ekran. Grad Klanjec osigurava nagrade za darovite učenike te učenike koji postižu izvrsne rezultate na natjecanjima iz raznih područja. Grad osigurava i novčane pomoći za učenike srednjih škola i studente i to za one lošijeg socijalnog statusa, ali i one koji postižu odlične rezultate. Od većih budućih ulaganja možemo izdvojiti izgradnju i opremanje dječjeg igrališta u sklopu Područne škole Lučelnica za koje je izrađena projektna dokumentacija te se uskoro očekuje i početak radova – zaključio je Brlek. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba